Ford a prezentat in China conceptul unei mici masini de oras, care ar putea intra in productie.

Ford Start ConceptConceptul Start reprezinta viziunea celor de la Ford cu privire la un posibil supermini de oras, care ar putea intra in productie, dar nu neaparat foarte curand. Ford spune ca baza conceptului Start o constituie evolutia demografica a populatiei. In prezent, peste 50% din populatie traieste in mediul urban, iar pana in 2050 acest procent va ajunge in jurul valorii de 70%.

Ford Start ConceptStart se vrea o solutie la aglomeratia marilor orase, una care sa vina si cu o doza consistenta de stil, pe langa aspectul practic. Cel mai mic Ford la acest moment este modelul Ka, dar Start ar urma sa fie putin mai mare. In vreme ce Ka masoara 3,62 metri lungime, Start inregistreaza cam 3,7 metri.

Ford Start ConceptDaca exteriorul este conceput dupa rigorile stilului si aerodinamicii, interiorul este minimalist, cu comenzi grupate in module electronice. Cam acesta va fi dealtfel viitorul, multa electronica si comenzi operabile de pe display-uri tactile.

Ford Start ConceptStart nu este insa doar un concept de stil, programat pentru o productie de serie poate indepartata, ci vine si cu tehnica pe care o vom regasi in serie pe celelalte modele Ford. Sub capota conceptului se afla un motor conventional, cu 3 cilindri, de un litru, care utilizeaza un turbocompresor pentru a livra performantele unui motor de 1,6 litri, spun cei de la Ford. Propulsorul nu este departe de serie si ar urma sa emita sub 100 grame CO2/km, in conditiile in care supraalimentarea i-ar permite sa afiseze niveluri bune de cuplu si putere.

Ford Start Concept


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.