Citroen a prezentat primele detalii despre noul concept Metropolis, care ne arata liniile viitorului C6.

Citroen Metropolis ConceptCitroen pregateste o noua gama de modele si incepe sa ne arate noua directie de design a modelelor mari. Noul concept Metropolis, despre care Citroen spune ca este dedicat dezvoltarii extraordinare a Chinei (conceptul va fi expus la un eveniment in China), ar putea fi noul Citroen C6, bineinteles ca sub o forma mai putin spectaculoasa.

Citroen Metropolis ConceptMasina este la nivelul uneia din clasa de lux (chiar mai mare) din punct de vedere al dimensiunilor. Are 5,3 metri lungime, 2 metri latime si 1,4 metri inaltime iar designul seamana cu cel al conceptului GQ by Citroen, prezentat ceva mai devreme in acest an.

Citroen Metropolis ConceptMetropolis este propulsat de un motor conventional combinat cu unul electric. Propulsorul clasic este un V6 de 2 litri care dezvolta 272 CP si 375 Nm. Motorul electric produce 55 CP cu un varf de 95 CP. La viteze mici, Metropolis merge doar cu motorul electric, iar la viteze mari foloseste puterea (combinata) ambelor motoare - 460 CP si 430 Nm. Transmisia este asigurata de o cutie de viteze cu dublu-ambreiaj si 7 trepte, iar tractiunea este integrala, nepermanenta. Emisiile de noxe sunt de doar 70 grame CO2/km.

Citroen Metropolis Concept
Citroen Metropolis Concept


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.