Audi a prezentat versiunea hibrid a lumuzinei A8, care se evidentiaza printr-un consum extrem de scazut.

Audi A8 HybridNu au trecut chiar multi ani de cand limuzinele de lux erau echipate cu motoare al caror consum urias nu era decat o cifra pe fisa tehnica. Se presupunea ca cine are zeci sau sute de mii de euro pentru a cumpara masina, isi poate permite fara nici un fel de eforturi cantitatile mari de benzina de care era nevoie.

Audi A8 HybridTreptat, lucrurile s-au schimbat si nu neaparat din grija pentru buzunarele clientilor, ci din cauza legislatiei pentru protectia mediului si din considerente de imagine. Deja sunt multe modele de lux echipate cu diesel-uri ultramoderne, al caror consum este deja decent. Si se fac eforturi in acest sens si in ceea ce priveste motorizarile pe benzina. Cea mai convenabila solutie in acest caz este combinarea motorului pe benzina cu unul electric, masina fiind transformata intr-una cu propulsie hibrida, concept foarte la moda printre producatorii de masini premium.

Audi A8 HybridAudi a venit la Geneva cu versiunea hibrid a noii generatii A8, deocamdata in stadiul de concept, dar destul de sigur si in verisune de serie peste putin timp. Germanii au preferat in acest caz combinarea unui motor pe benzina de cilindree redusa cu unul electric, iar rezultatul satisface prin consumul mediu de benzina si bineinteles prin cantitatea de noxe emise.

Audi A8 HybridMotorul pe benzina este unul de 2 litri TFSI, care produce 211 CP si 350 Nm, valoarea cuplului fiind constanta si maxima intre 1.500 rpm si 4.500 rpm. Acesta este cuplat cu un motor electric care produce 45 CP si 211 Nm, legatura dintre ele fiind facuta printr-un ambreiaj in baie de ulei, actionat hidraulic. Cutia de viteze este Tiptronic, cu 8 trepte.

Audi A8 HybridPuterea maxima a ansamblului este de 245 CP, iar cuplul ajunge la 480 Nm, suficient pentru ca masina de 1,8 tone sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 7,6 secunde, in vreme ce viteza maxima este de 235 km/h. Consumul mediu se apropie de cel al unui hatchback compact. A8 Hybrid are nevoie de doar 6,2 litri de benzina la 100 km.

Masina poate rula si doar pe baza motorului electric, cu o viteza maxima de 65 km/h pe o distanta de aproximativ 2 kilometri. Peste aceasta viteza, doar motorul cu ardere interna asigura propulsia, cel electric alimentand cu energie sistemele de la bord.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.