Mercedes vine la Geneva cu un nou concept, din care va fi dezvoltata noua generatie a coupe-ului cu 4 usi CLS.

Mercedes F800 Style ConceptMercedes CLS, modelul care a dat startul modei coupe-urilor cu 4 usi, se apropie de finalul carierei, as aca germanii pregatesc de zor cea de-a doua generatie. Probabil modelul de serie va fi prezentat anul viitor, dar pana atunci ne putem face o idee destul de clara asupra liniilor noii generatii prin intermediu conceptului F800 Style, pe care Mercedes il va expune la Geneva.

Mercedes F800 Style ConceptF800 Style poate denumirea de "Research Vehicle", dar este evident ca liniile de design sunt destinate noului CLS. Asta pentru ca forma lateralelor si cea a spatelui inspira din plin ideea de concept cu 4 usi. Consola scurta a partii posterioare, dar si spatele usor mai ridicat, plus stopurile mai mari, dispuse pe orizontala, ne asigura ca nu vom vedea un facelift amplu al actualului CLS, ci un model cu totul nou.

Mercedes F800 Style ConceptPartea frontala, format din linii puternice, evidentiaza farurile inguste, destul de mici, dar fara forma de bumerang a celor de pe actualul model. De asemenea, usile culisante spate vor fi abandonate la modelul de serie, iar montantul central va fi la locul lui. Interiorul nu are deocamdata legaturi prea mari cu unul realist, noul CLS urmand sa fie tratat probabil cu o versiune a interiorului noului E-Klasse. In spate se remarca si faptul ca locurile sunt individuale, pentru doua persoane.

Mercedes F800 Style ConceptGermanii spun ca au conceput aceasta platforma pentru a fi compatibila cu mai multe versiuni de propulsie neconventionala. Astfel, F800 Style poate rula cu propulsie electrica generata de pilele de combustibil, caz in care autonomia ajunge pe la 600 km sau cu propulsie hibrida, bazata pe un motor termic si baterii ce pot fi incarcate la priza.

Mercedes F800 Style ConceptIn versiune hibrida, F800 Style este echipat cu un motor V6, pe benzina, care dezvolta 300 CP si un motor electric a carui putere maxima este de 109 CP. teoretic, puterea combinata ajunge la 409 CP. bateriile pot fi incarcate la o priza normala, iar conceptul poate rula doar cu motorul electric in fucntiune pentru maxim 30 km. Germanii spun ca, atunci cand se ruleaza in modul hibrid, consumul mediul al masinii este de doar 2,9 l/100 km, emisiile de CO2 ajungand la doar 68 grame/km.

Performantele dinamice sunt excelente. F800 Style accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4,8 secunde, viteza maxima fiind de 250 km/h. In modul electric se poate rula cu maxim 120 km/h.

Versiunea cu pile de combustibil are un mtor care genereaza 136 CP, cuplul maxim fiind de 290 Nm. Avantajul consta ina utonomia foarte buna si in faptul ca singurele emisii in urma reactiilor chimice de la bord sunt vaporii de apa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.