Toyota a aratat inaintea Salonului Auto de la Tokyo coupe-ul dezvoltat impreuna cu Subaru.

Toyota FT-86 ConceptAcum mai mult timp, Toyota a anuntat un parteneriat cu Subaru pentru realizarea unui model comun, un coupe care sa inglobeze tot ce au mai bun ambele marci. Niponii s-au tinut de cuvant si de parteneriat, iar acum vedem rezultatul. Nu chiar rezultatul final pentru ca masina pe care o vedeti va fi expusa la Tokyo cu titlul de concept, dar este clar ca modificarile de exterior pentru modelul de serie vor fi minore.

Toyota FT-86 ConceptConceptul in versiunea celor de la Toyota ( modelul Subaru va avea propriul design) se numeste FT-86 si arata excelent. Multe linii dure, agresivitate si silueta tipica de coupe performant. In clasicul spirit sportiv, masina are tractiune spate, iar motorul pozitionat in fata provine de la Subaru si este un boxer de 2 litri. FT-86 este o masina construita pentru a fi cat mai usoara, iar faptul ca dispune de un motor boxer, a carui configuratie coboara centrul de greutate, nu face decat sa sugereze un comportament sportiv foarte echilibrat.

Toyota FT-86 ConceptInteriorul este dominat de o plansa de bord cu aranjament neobisnuit si cu un tablou de bord format din multe display-uri. Probabil ca masina de serie va avea instrumente d ebord mai conventionale daca ne gandim ca modelul se vrea unul entry-level, deci nu va avea un pret prea ridicat.

FT-EV II Concept

Toyota FT-EV IITot la Tokyo, Toyota va prezenta si un concept cu propulsie electrica, bazat pe Toyota iQ, dar cu o lungime si mai redusa. Cu toate acestea niponii spun ca masina poate transporta 4 pasageri, in oras, pe distante scurte. Motorul electric ppoate sustine o viteza maxima de 100 km/h, iar autonomia masinii este de 80 km. Pentru comenzile interiorul s-a apelat la tehnologia drive by wire, asa ca soferul poate controla directia, acceleratia si franele prin intermediul unui joystick. Acesta este si motivul pentru care FT-EV II va ramane probabil la stadiul de concept.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.