Lexus coboara mai jos de IS si intra in segmentul compact premium. Unde se va intalni instant cu BMW Seria 1 si Audi A3.

Lexus LF-ChNiponii vor sa-si mareasca cota de piata in Europa, asa ca au luat cea mai logica decizie cu putinta. Dezvoltarea unui model de intrare in gama, plasat intr-un segment care se vinde foarte bine in Europa (chiar si in conditii de criza, raportat la celelalte segmente). Este vorba de segmentul compact. Premium, pentru ca Lexus este un producator premium. Aceasta idee au avut-o si cei de la Audi, cu mult timp in urma si apoi si cei de la BMW, cu ceva ani in urma. Dealtfel, aceste doua modele germane vor fi principalii concurenti pentru modelul nipon.

Lexus LF-ChLexus nu ne arata inca modelul de serie care va concura cu germanii in aceasta clasa, dar ne prezinta un concept care nu va diferi prea mult, ca design, fata de produsul de serie. Lexus LF-Ch afiseaza un limbaj estetic mult mai indraznet decat celelalte produse Lexus, logic, avand in vedere ca tinerii sunt principala categorie interesata de hatchback-uri.

Lexus LF-ChLF-Ch mizeaza pe un design foarte agresiv, cu blocuri optice formate din LED-uri su prize de aer nu foarte discrete. In plus, da senzatia ca este o masina cu 3 portiere, dar exista o taietura si pentru usile spate, chiar daca nu exista nici un maner pentru deschiderea lor. Modelul de serie va fi probabil ceva mai conventional ca design si va fi oferit atat in versiune cu 3 usi, cat si cu 5 usi.

Lexus LF-ChLexus mizeaza in cazul primei sale compacte pe trenul de rulare hibrid despre care spune ca va oferi performanta, dar si economie. Niponii nu intra in detalii referitoare la acest aspect, dar ne spun ca LF-Ch va putea rula, in oras, la viteze medii, doar in modul electric, ceea ce ar trebui sa vina la pachet cu o importanta economie de combustibil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.