Mini a pregatit un concept de senzatie cu ocazia aniversarii a 50 de ani de la modelul initial.

Mini Coupe ConceptAstazi este o zi speciala pentru Mini pentru ca, pe 26 august 1959, constructorul britanic prezenta modelul original Mini, cel care a dat dealtfel si notorietatea brandului. Cum un asemenea eveniment se cerea sarbatorit cu stil, britanicii au prezentat un concept superb, care pastreaza si reinterpreteaza in acelasi timp liniile moderne ale actualului Mini.

Mini Coupe ConceptCoupe-ul Mini sugereaza sportivitate si stil, partea frontala fiind aproape identica cu cea de pe Modelul Mini John Cooper Works. Blocurile optice cu fond negru, grila inferioara usor modificata si conturul spoilerului fata "deseneaza" un Mini cu reale pretentii sportive la nivel de design. Abia privit din lateral Mini Coupe isi dezvaluie personalitatea distincta. Plafonul Mini Coupe Conceptscurt plonjeaza catre spate si se termina cu un eleron integrat. Culoarea nu este una doar de dragul esteticii pentru ca plafonul este construit integral din aluminiu. Scopul este acela de a reduce greutatea masinii si de a cobori centrul de greutate. Tot pe laterale se remarca conturul puternic al pasajelor rotilor si pragurile sport cu prize de aer pentru discurile de frana ale rotilor spate.

Spatele este tot cel de la Mini John Cooper Works, dar arata mult mai dinamic datorita lunetei mult mai plonjate si celor doua tevi de esapament plasate central. Dealtfel, tot farmecul acestui Mini Coupe sta in linia foarte joasa a plafonului si dinamica vizuala data de aceasta.

Mini Coupe ConceptInteriorul este o reinterpretare la nivel de detaliu al celui de pe Mini JCW. Aceleasi puternice influente retro combinate cu sportivitatea data de scaunele cu suport lateral, pedalierul din aluminiu si finisarile care evoca stil si dinamica.

Mini Coupe ConceptSub capota masinii se regaseste propulsorul turbo de 1,6 litri de pe modelul JCW. Cu 211 CP si 260 Nm (280 Nm in overboost), Mini Coupe Concept promite performante dinamice excelente. Mai ales datorita greutatii reduse, dar si platformei tehnice provenite de la John Cooper Works. Fata de modelul Mini normal cu acelasi motor, noul Mini Coupe va livra performante mai bune si o agilitate de invidiat. Mini nu a publicat cifrele corespunzatoare performantelor dinamice, dar ne putem astepta la o acceleratie 0 - 100 km/h in sub 6 secunde si o viteza maxima de aproape 250 km/h.

Mini Coupe ConceptAsa cum ati sesizat, Mini spune ca acest model Coupe este un concept. Deocamdata, pentru ca este mai mult ca sigur ca vom avea si versiunea de serie care nu va diferi sesizabil la nivel vizual. Dealtfel masina este deja pregatita pentru productia de serie. Are un motor cunoscut, conventional. o platforma asemenea si nu prezinta nici un fel de elemente fanteziste, caracteristice conceptelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.