Constructorul britanic a prezentat un concept pe baza modelului Toyota iQ, numit Cygnet.

Aston Martin a publicat ieri un comunicat de presa socant. Practic, britanicii spun ca vor lansa in viitorul nu foarte indepartat un model de oras, pe baza modelului iQ de la Toyota.
Aston Martin CygnetCunoscut pentru modelele sale exclusiviste si pentru tendinta de a nu "cobori" in gama, cu masini mai ieftine, constructorul britanic a surprins pe toata lumea. Poate daca era vorba de Jaguar decizia nu era la fel de socanta, dar pentru ca vorbim de Aston este. Asta pentru ca Jaguar a preferat o alta strategie fata de Aston. Jaguar a pastrat modelele sale exclusiviste (XJ, XK, chiar si XF), dar a lansat si modelul X-Type, mult mai accesibil. X-Type este fara indoiala un model premium, concurent cu Seria 3, C-Klasse, Audi A4, dar este accesibil fata de XK sau XJ, modelele varf de gama de la Jaguar. Asadar, Jaguar a preferat si modele de volum, pentru a-si asigura un volum mai consistent de vanzari.
Pe de alta parte, Aston a ramas la un nivel cat se poate de elitist - coupe-uri cu motoare cel putin V8 si preturi la nivel de Ferrari. De curand chiar au prezentat cel mai exclusivit model al lor, One-77, care va fi cel mai puternic, mai exclusivist si mai scump Aston creat vreodata. Tocmai de aceea nimeni nu se astepta la un debut in clasa mini!
Britanicii spun ca au lucrat mult in ultimul timp cu Toyota, pentru ca noul lor model, tot premium, dar de clasa mini, este bazat pe Toyota iQ. Nu se dau foarte multe detalii, dar nu este vorba de un exercitiu. Va mai trece o perioada, dar modelul Aston va fi produs in serie.

Aston Martin Cygnet

Voua cum vi se pare ideea unui Aston Martin de clasa mini?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.