Suedezii de la Koenigsegg s-au prezentat la Geneva cu un concept foarte interesant prin prisma tehnologiei de care dispune.
Koenigsegg QuantSuedezii demonstreaza ca exista si o alta abordare asupra masinilor cu propulsie electrica decat energia inmagazinata din sursele de curent clasice. Conceptul Quant, dezvoltata de Koenigsegg si NLV Solar este propulsat de motoare electrice, ale caror baterii stocheaza energia solara. Si nu va ganditi la ceva cu autonomie de cativa kilometri si performante slabe. Koenigsegg a reusit sa obtina caracteristici demne de bolizii supersport. Bateriile pot fi incarcate complet in doar 20 de minute, iar puterea maxima dezvoltata de cele doua motoare care antreneaza rotile din spate este de 512 CP, cuplul maxim avand valoarea de 715 Nm. Toata caroseria este imbracata intr-o suprafata speciala, care absoarbe energia solara si o transforma apoi in curent electric inmagazinat in baterii. Cu bateriile incarcate complet, autonomia masinii ajunge la 500 km, o valoarea extraordinara pentru o masina electrica.
Koenigsegg QuantPerformantele sunt pe masura celor 512 CP. 100 km/h pot fi atinsi in 5,2 secunde, iar viteza maxima ajunge la 275 km/h. Koenigsegg Quant cantareste 1.780 kg. Poate ca pare mult, dar nu este avand in vedere ca vorbim de un model electric. La aceste performante contribuie si aerodinamica, coeficientul aerodinamic al lui Quant fiind de 0,27.
Koenigsegg Quant


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.