Mercedes a prezentat Concept BlueZero, model care prefigureaza a doua generatie B-Klasse.

Iata cum va arata noul Mercedes B-KlasseMercedes a aratat un nou concept, BlueZero, acesta urmand sa fie una din atractiile Salonului Auto de la Detroit, in prima luna a anului viitor. Din punct de vedere al designului, Concept BlueZero ne face o imagine asupra aspectului celei de-a doua generatii B-Klasse. Evident, liniile vor fi respectate doar la modul general, pentru ca BlueZero este desenat ca si concept, nu ca model de serie, asa ca prezinta numeroase detalii specifice conceptelor.

Iata cum va arata noul Mercedes B-KlasseDaca din punct de vedere al designului BlueZero ne arata noul B-Klasse, la nivelul platformei tehnice este o cu totul alta poveste. Conceptul germanilor este conceput ca unul ecologic, care apeleaza la tehnologii de propulsie hibrida. Ceea ce vedem in poze este doar un "invelis" pentru o platforma tehnica ce poate sustine - nu in acelasi timp - 3 sisteme de propulsie. Platforma este una de tip sandwich, adica poate ingloba, fara sa implice prea mult din caroserie, tehnologii diferite si asta pentru ca sistemele tehnice sunt integrate in podeaua masinii.

Mercedes a prezentat si cele 3 variante de propulsie:
- BlueZERO E-CELL, propulsat doar de curentul electric din baterii, cu o autonomie de pana la 200 km.

- BlueZERO F-CELL, cu celule de combustibil, a carui autonomie este de peste 400 km.

- BlueZERO E-CELL PLUS, cu propulsie electrica, dar si cu un motor cu combustie interna, de un litru - turbo (68 CP), preluat de pe smart, pentru o autonomie de 100 km, doar cu motorul electric si peste 600 km, autonomie combinata.

Iata cum va arata noul Mercedes B-KlasseToate aceste 3 versiuni pot accelera de la 0 la 100 km/h in mai putin de 11 secunde, iar viteza lor maxima este limitata la 150 km/h, din ratiuni ecologice si de maximizare a autonomiei.

BlueZERO E-CELL si BlueZERO E-CELL PLUS pot stoca suficienta energie in 30 de minute pentru a parcurge 100 km, la un dispozitiv de incarcare cu capacitate mare. La o priza obisnuita este nevoie de 2 ore de incarcare pentru a parcurge 100 km si 4 ore pentru 200 km.

Iata cum va arata noul Mercedes B-Klasse
Masina masoara 4,22 metri lungime, ofera 5 locuri si un portbagaj cu o capacitate de 500 de litri. Interiorul este doar partial specific unui concept, tabliul de bord si consola centrala fiind preluate de pe celelalte modele Mercedes de serie.
Anul viitor, Mercedes va incepe productia, in serie mica, a unor modele cu propulsie bazata pe celulele de combustibil, iar din 2010 va incepe productia - tot in serie mica - a modelelor cu propulsie strict electrica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.