Japonezii au demonstrat ca pot face o masina care sa nu aiba complexe in fata titanilor din segmentul supersport.

Galerie foto: Nissan GT-R de la egal la egal cu Ferrari si LamborghiniFanii au asteptat multi ani noul GT-R, dar probabil mai toti spun ca asteptarea a meritat din plin. Nissan a scos pur si simplu o masina care se poate bate de la egal la egal cu un Ferrari F430 sau un Lamborghini Gallardo. Mai mult - este o mostra de tehnologie, atinge performante excelente fara a fi excesiv de usoara sau cu un motor enorm si este destul de practica, daca ne gandim ca are patru locuri si un portbagaj cu capacitate deloc neglijabila.

Galerie foto: Nissan GT-R de la egal la egal cu Ferrari si LamborghiniNissan GT-R are un propulsor V6, de 3,8 litri, care produce 480 CP cu ajutorul a doua turbocompresoare. Tractiunea este integrala, iar cutia de viteze este una cu dublu ambreiaj, ceea ce ajuta la obtinerea unor schimbari foarte rapide de trepte. Acceleratia 0-100 km/h se face in 3,5 secunde, iar viteza maxima este de 310 km/h. Cei de la Nissan spun ca, in afara puterii maxime, transmisia integrala alui GT-R este una extrem de performanta, asa ca masina are o forta de tractiune foarte buna, care mai este ajutata si de suspensiile cu amortizoare reglabile.

Galerie foto: Nissan GT-R de la egal la egal cu Ferrari si LamborghiniPlansa de bord a lui GT-R seamana mai degraba cu cea a unui avion decat cu a unei masini. Asta in special datorita display-ului central destul de mare, pe care pot fi afisate incredibil de multe informatii despre functionarea masinii si despre performantele soferului. Pe diplay se poate afisa valoarea acceleratiei G in viraje si la franare, pozitia volanului, la cat din capacitate sunt utilizate franele, care sunt resursele de putere disponibile si chiar cat de economic se conduce (pe un anumit interval de timp). Pe langa aceste informatii, soferul are dispozitie si un sistem care ii permite sa isi vada timpii obtinuti pe anumite intervale de timp.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.