Inutil de multa putere si un cuplu motor de camion pentru Audi Q7 V12 TDI.

Anuntat initial sub forma unui concept, acum aproape doi ani, Audi Q7 V12 TDI a intrat in productia de serie si va putea fi gasit in showroom-uri incepand cu sfarsitul acestui an.

Galerie foto: Audi Q7 V12 TDI - Cel mai puternic SUV diesel din lume!Q7 V12 TDI, declarat de producator ca fiind cel mai puternic SUV diesel din lume, afiseaza cifre extraordinare, valorile fiind probabil cu mult peste necesitatile unui utilizator obisnuit de Q7. Inginerii au setat toate caracateristicile tehnice la valori cat mai clare. Adica Q7 V12 TDI are un propulsor V12, de 6 litri, care produce 500 CP si 1.000 Nm.

Galerie foto: Audi Q7 V12 TDI - Cel mai puternic SUV diesel din lume!Motorul, care este produs la uzina din Gyor (Ungaria), este supraalimetat cu doua turbocompresoare, cate unul pentru fiecare rand de cilindri. Presiunea maxima ajunge la 2.700 bari. Puterea maxima de 500 CP inseamna si ca motorul dezvolta 84,3 CP/litru, un nivel de eficienta foarte bun pentru un propulsor turbodiesel. Cei 1.000 Nm sunt disponibili intre 1.750 si 3.250 rpm.

Galerie foto: Audi Q7 V12 TDI - Cel mai puternic SUV diesel din lume!Evident, germanii au fost nevoiti sa dezvolte o transmisie speciala, care sa faca fata cuplului enorm. Este vorba de o cutie de viteze tiptronic, cu 6 trepte, care poate fi operata tat de la levierul obisnuit, cat si de la padelele de pe volan. De distributia puterii la roti in proportie de 40%fata/60%spate se ocupa sistemul quattro.
Suspensiile cu perne de aer permit modificarea garzii la sol, in functie de preferintele soferului si de configuratia terenului pe care se ruleaza.

Sistemul de franare dispune, in echiparea standard, de discuri din fibra de carbon si ceramica, absolut necesare pentru a oferi deceleratii optime unei masini cu asemenea greutate.

Performantele dinamice sunt cam la nivelul unei masini sport. Acceleratia 0-100 km/h se face in 5,5 secunde, viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h, iar consumul mediu, spun germanii, este de doar 11,3 l/100 km.

Galerie foto: Audi Q7 V12 TDI - Cel mai puternic SUV diesel din lume!
Bineinteles ca interiorul este unul cat se poate de luxos, cu insertii de lemn si aluminiu si cu foarte multe sisteme de siguranta si confort, inclusiv monitoare incorporate in tetierele scaunelor spate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.