Auto 14 Iulie 2008 04:40
Peugeot a inceput sa mizeze pe cabrio-coupe-uri acum aproape 10 ani, cand a prezentat conceptul care avea sa fie transformat apoi in doua masini de serie: 206 CC si mai tarziu, in 307 CC. Francezii au inaugurat si o moda, in zilele noastre oferta de CC-uri fiind destul de bogata.
Se poate spune ca Peugeot a intarziat putin cu acest cabriolet, a treia versiune de caroserie pentru 308, avand in vedere ca este deja mijlocul verii in Europa, iar masina se adreseaza in primul rand celor ce prefera decapotabilele. Ei bine, nu este neaparat o intarziere si aceasta pentru ca 308 CC poate fi privit la fel de bine si ca un coupe veritabil, gratie plafonului rigid.

Tentatia verii in versiune cabrio - Peugeot 308 CCMasina arata destul de diferit, la nivel de detalii de design, fata de hatchback-ul pe baza caruia este construita. Liniile sunt si mai fluide, iar impresia generala este de sportivitate si eleganta, dar si de distinctie, masina atragand mult mai usor atentia, chiar si in postura de coupe.

Unul din elementele distinctive consta in stopurile spate, cu o alta forma si cu retea oblica de LED-uri. Tentatia verii in versiune cabrio - Peugeot 308 CCDaca 207 CC este un CC in versiune 2+2, adica scaunele din spate ofera loc in special pentru diferite bagaje usoare si nu pentru persoane, 308 CC ofera, spun francezii 4 locuri veritabile, cele din spate fiind suficient de spatioase pentru doi adulti. Locurile din fata au primit o "inovatie" vazuta initial la Mercedes. Tetierele integrate ale lui 308 CC au un orificiu care sufla aer cald la nivelul gatului si capului. Prima idee de acest gen le apartine celor de la Mercedes, cu sistemul Airscarf d epe actualui SLK.


Despre autor:

Sotto

Citeste articolul integral in Sotto

Sursa: Sotto


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.