Auto 10 Iulie 2008 02:38
Cum vor arata masinile viitorului? Este o intrebare la care fiecare dintre noi, cei pasionati de masini, ne-am gandit de multe ori. Industria auto evolueaza si trebuie sa se descurce cumva cu cat mai multe constrangeri: consum mic de carburant, gasirea altor surse de energie, limitarea constanta a emisiilor de noxe, folosirea in proportie din ce in ce mai mare a materialeor reciclabile etc

Este clar ca aceste constrangeri vor schimba modul in care arata o masina, modul in care o simte soferul, modul in care merge si senzatiile pe care le provoaca.

Cum vor arata masinile in 2028?Si totusi, pana acum cel putin, nu ne putem face o idee clara asupra a ceea ce vom conduce (sau ne va conduce) in viitor. Exista masini electrice, dar ele nu par deloc pregatite sa ofere - deocamdata - aceleasi avantaje ca masinile cu propulsie clasica. Exista si masinile hibride, dar acestea nu se vand decat in cantitati foarte mici si sunt cu adevarat mai putin poluante si mai economice doar pe unele piete, datorita conditiilor de trafic.

Cum vor arata masinile in 2028?Volkswagen incearca sa-si imagineze cum vor arata masinile peste 20 de ani, de acum incolo. Mai precis, masinile anului 2028. Germanii au creat un site special www.volkswagen2028.com, prin care ne propun sa ne imaginam "relatia" pe care am putea-o avea cu masinile la acel moment. Inginerii Volkswagen isi imagineaza masina interactiva, care "gandeste" situatiile critice, evita blocajele de trafic si mareste gradul de confort si accesibilitate.


Despre autor:

Sotto

Citeste articolul integral in Sotto

Sursa: Sotto


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.