Auto 19 Iunie 2008 11:35
Asa cum ne-am obisnuit de cativa ani incoace, in aceasta perioada, toate spatiile publicitare devin supraincarcate de campanile producatorilor de autoturisme, intrecandu-se sa convinga un numar cat mai mare de posesori de masini uzate sa aleaga intrarea in programul “Rabla” alaturi de ei.

Ofertele dealerilor de autoturisme sunt din ce in ce mai atractive, iar intr-o piata unde concurenta e acerba, discounturile si ofertele speciale fac diferenta. Pachete de dotari suplimentare sunt oferite ca bonus de unii dintre acestia, in timp ce alti dealeri incearca sa atraga prin oferirea unei prime de casare a vechii masini care poate sa ajunga la dublul celei oferite de stat.

Programul "Rabla" este alcatuit in acest an din 2 etape, prima etapa a inceput in data de 1 iunie - si va dura pana in data de 25 septembrie 2008, iar a doua etapa va incepe in data de 1 octombrie - si se va finaliza in data de 12 decembrie 2008. Numarul autorizat de automobile care pot fi cumparate in acest sistem a crescut pana la 40.000 in acest an.

Dar nu doar dealerii se intrec in incercarea de a vinde un numar cat mai mare de masini prin oferirea de promotii. Si bancile incearca sa isi atraga un numar cat mai mare de clienti ai creditelor auto, mai ales ca, singurele modalitati de plata a masinilor cumparate prin acest program sunt fie cu plata integrala a diferentei, fie prin credit, leasingul fiind scos din carti.

Creditul auto in 5 pasi

Oferta de credite auto este foarte mare. Fiecare banca ofera o gama larga de credite pentru achizitionarea de autoturisme. Care sunt criteriile care trebuie avute in vedere atunci cand iti alegi creditul?

1. In primul rand, unul din cei mai importanti factori in alegerea unei banci este de natura subiectiva. Daca lucrezi cu o anumita banca, iar aceasta te satisface din punct de vedere al clientului, este foarte probabil ca sa doresti si creditul auto de la aceiasi banca. Exista si plusuri care motiveaza aceasta decizie, cum ar fi birocratia redusa si efectuarea tuturor operatiunilor financiare intr-un singur loc. In plus, poti beneficia de ofertele pentru clientii existenti.

2. In alegerea bancii cu care urmeaza sa lucrezi este foarte important sa cunosti exact criteriile de eligibilitate pe care acestea le impun, pentru a nu exista problema de respingere a creditului.

3. Recomandarea atunci cand achizitionati un autoturism in sistem de credit auto, este ca perioada de finantare sa nu depaseasca patru ani. Se stie ca valoarea unui autoturism nou scade cu aproximativ 20% dupa primul an, iar timpul mediu de detinere a unui autoturim este de cinci ani. La achitarea integrala a creditului valoarea autoturimului ajunge sa fie de aproximativ 40% din valoarea initiala.


Despre autor:

Sursa: Moneybox.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.