BMW a mai prezentat un set de poze cu M1 Concept, model care ar putea intra in productia de serie.

Galerie foto: M1 Concept - supercar-ul BMW asteptat de toata lumea?In primavara acestui an, BMW a prezentat un concept superb, M1 Hommage, cu ocazia aniversarii a 30 de ani de la debutul pe piata a modelului M1. Germanii au reusit sa creeze un concept foarte modern, dar puternic inspirat din liniile modelului M1 de serie, produs intre anii 1978 si 1981.

Galerie foto: M1 Concept - supercar-ul BMW asteptat de toata lumea?Dupa prezentarea conceptului M1 Hommage la Villa d'Este, locatie unde masina a impresionat selecta asistenta, fiind prezentata alaturi de "original", BMW a revenit acum ceva timp cu un nou set de poze. Daca setul initial de poze facute publice prezentau masina in locatia de la Villa d'Este, noile poze arata masina acolo unde poate fi si mai apreciata: pe sosele, in natura.

Galerie foto: M1 Concept - supercar-ul BMW asteptat de toata lumea?Cei de la BMW au spus ca M1 Hommage este doar un concept si asa va ramane, el fiind o forma de a marca trecerea a 30 de ani de la prezentarea modelului M1. Cu toate acestea, conceptul pe care il vedeti in galeria foto ar putea fi ceea ce toata lumea asteapta de la BMW: un adevarat supercar, unul care sa se bata de la egal la egal si poate chiar sa invinga modele Porsche, Ferrari si Lamborghini.
Cel mai rapid model al celor de la BMW este acum M6, cu un motor V10 de 5 litri, care produce 507 CP. Si totusi BMW poate mai mult. Sa ne amintim ca legandarul McLaren F1 dispunea de un motor V12 BMW. Si bavarezii au reusit sa le livreze celor de la McLaren, mai bine zis lui Gordon Murray, acum mai bine de 10 ani, un propulsor de 6,1 litri si 627 CP. E adevarat ca motorul a fost special creat pentru McLaren F1, dar era perfect utilizabil in toate situatiile: si pe circuit si pe sosele si nu era greu de gestionat la viteze mici.

BMW a demonstrat atunci ca are resurse pentru performante foarte-foarte bune. Pana la urma, McLaren F1, cu motorul BMW a fost, pana la aparitia lui Veyron, cea mai rapida masina din lume.

Galerie foto: M1 Concept - supercar-ul BMW asteptat de toata lumea?In ultimul timp exista mai multe speculatii conforma carora BMW analizeaza posibilitatea de a construi un bolid pe masura celor produse de Ferrari si Lamborghini. Este normal si asta pentru ca Mercedes, rivalul de-o viata a celor de la BMW, a facut modelul McLaren SLR. Nu neaparat pentru profit (masina nu s-a vandut chiar cum se astepta Mercedes) ci pentru imagine.

Galerie foto: M1 Concept - supercar-ul BMW asteptat de toata lumea?

M1 Concept se potriveste perfect ideii de bolid extrem, in primul rand datorita arhitecturii cu motor central. Ramane insa de vazut daca BMW va duce acest concept catre productia de serie in vremuri in care reducerea emisiilor de noxe devine stringenta, iar la orizont se anunta norme foarte stricte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.