Auto 4 Iunie 2008 01:48
Kia pro cee'd a reusit sa impresioneze pe parcursul uneia dintre cele mai dure curse de anduranta - cea de 24 de ore de pe Nurburgring.

Kia lucreaza puternic la imagine si pana acum nu a gresit deloc. Chiar daca cee'd este deja un succes de piata coreenii nu au incetat sa caute noi idei de promovare. Ultima lor idee se refera la versiunea in 3 usi a lui cee'd, modelul pro cee'd, pe care l-au inscris in cursa de 24 de ore de la Nurburgring. Nu ar fi fost nimic deosebit pana aici, daca coreenii ar fi pregatit o versiune de curse a acestui model. Sunt multi constructori care dezvolta modele special pentru aceste curse de anduranta.

Kia pro ceed - Lectie de fiabilitate in regim de cursa, pe Nurburgring!Kia a preferat insa sa inscrie in cursa o masina... de serie. este vorba de un pro cee'd echipat cu motorul de 2 litri CRDi (140 CP). Masina a fost echipata, pentru a putea fi inscrisa, cu rollcage si sistem de centuri cu prindere in 6 puncte. Coreenii spun ca s-a umblat foarte putin la suspensii si la frane pentru ca acestea sa faca fata solicitarilor continue timp de 24 de ore, in cursa. Motorul nu a fost deloc modificata, iar pe tot parcursul cursei s-au folosit pneuri de strada ContiSportContact, montate pe jante de aliaj, de 18 inch.

Desi pare ciudat, masina (care a reusit sa obtina primul loc la categoria masinilor de serie cu motor diesel si locul 104 la general) datoreaza acesta performanta - in mare masura - si pneurilor. Cum pe timpul celor 24 de ore de cursa, ploaia a fost prezenta in mai multe randuri, celelalte masini, incaltate cu pneuri (slick) de curse au trebuit sa intre de mai multe ori la boxe pentru a trece pe pneuri de ploaie sau intermediare. Coreenii insa nu au fost nevoiti sa schimbe pneurile mixte, de strada, cu care au incaltat masina pe tot parcursul cursei.


Despre autor:

Sotto

Citeste articolul integral in Sotto

Sursa: Sotto


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.