Auto 4 Iunie 2008 11:06
La doar cateva zile dupa lansarea noului California, un superb Ferrari din 1961 a stabilit un nou record mondial, fiind cumparat cu 7 milioane de euro la o licitatie dedicata automobilelor de epoca desfasurata la finele lunii trecute in Italia.
Celebrul model Ferrari 250 GT SWB California Spyder, face parte dintr-o serie limitata de doar 56 de exemplare si a apartinut timp de 25 de ani, actorului premiat cu Oscar, James Coburn. In toata acesta perioada, James si-a vopsit masina in trei culori diferite: albastru inchis, argintiu si burgundy. La licitatie insa, Ferrari 250 GT SWB California Spyder a aparut in culoarea sa origiala, Nero Black.

Dupa ce a facut senzatie printre participanti, exclusivistul model de culoare neagra a fost achizitionat pentru suma record de 7 milioane de euro, de catre realizatorul de televiziune Chris Evans, din Marea Britanie si sotia sa, scriitoarea Natasha Shishmanian. Modelul completeaza acum celebra colectie de masini de epoca a celor doi.

Ferrari-ul de 280 de cai (12 cilindri) care a stabilit acest nou record mondial este unul dintre cele mai apreciate modele create vreodata. Design-ul a fost realizat de catre Pininfarina, cel care semneaza, de altfel, si cel mai nou Ferarri, California.

Printre celelalte exemplare vandute in cadrul licitatiei anuale “Ferrari Leggenda e Passione”, organizate de catre RM Auctions in colaborare cu Sotheby’s, s-au mai numarat: un Ferrari 250 LM din 1964, vandut pentru suma de 4,5 milioane de euro, un Ferrari 212 Inter Coupe Pinin Farina din anul 1951 si un Ferrari 250 LM din 1964.


Despre autor:

YourMoney

Citeste articolul integral in YourMoney

Sursa: YourMoney


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.