Auto 3 Iunie 2008 00:11
In general, cand vorbim de masini luxoase si rapide, ne gandim la Ferrari, Porsche, Lamborghini, Bugatti... In fond, la ce bun sa platesti sute de mii de euro pe o masina daca nu afisezi un blazon faimos? Pentru adevaratii pasionati, insa, exista marci care pot satisface oricand pofta de putere si lux. Cum suna adevarata exclusivitate?
Ariel Atom - Ariel este o mica firma britanica producatoare de masini, care, cu numai cei 6 angajati pe care ii are, a reusit sa construiasca una dintre cele mai spectaculoase si rapide masini din cate exista. Atom are un fel de exoschelet care formeaza sasiul si corpul. Nu are panouri de caroserie, lasand toate angrenajele si piesele la vedere. Datorita acestui lucru si a dimensiunior reduse, masina cantareste numai 500 kg si este propulsata de un motor de Honda Civic TypeR, cu turbocompresor, de 300 CP. Masina accelereaza de la 0-100 km/h in 2,7 secunde si atinge o viteza maxima de 250 km/h. Manevrabilitatea este comparabila numai cu cea a avioanelor de vanatoare. Poti s-o ai platind un sfert din pretul unui Lamborghini!

Spyker C12 Zagato - Ca sa fim sinceri, pana am auzit de Spyker, nici nu prea stiam ca olandezii fac masini. Dar iata ca fac. Si ce masini! C12 Zagato este ultimul model prezentat de Spyker si este absolut uimitor. Luxul este reliefat si de numarul de bucati produse - numai 24, si doar pentru clientii casei. Designul este aproape extraterestru din orice unghi ai privi masina. Performantele nici nu prea mai conteaza, la cum arata, dar nu sunt deloc de trecut cu vederea: motorul W12, de origine Audi, produce nu mai putin de 500 CP. Acceleratie 0-100 km/h in 3,7 sec, viteza 313 km/h. Pret - 412. 000 euro.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.