Auto 22 Mai 2008 17:07
Compania Honda Motor a anuntat ca va lansa un nou autoturism hibrid low-cost pe piata din Japonia, America de Nord si Europa la inceputul anului 2009, urmarind sa depaseasca Toyota in cursa de productie a autoturismelor ecologice.
In ciuda presiunilor exercitate de preturile ridicate la petrol si ingrijorarilor legate de schimbarile climatice, autoturismele ecologice hibrid ocupa o mica nisa la nivel global, in parte din cauza costurilor mari, atat pentru consumatori cat si pentru producatori.
Honda este numarul doi japonez in productia de autoturisme cu consum redus, atat pe benzina cat si electrice, insa Toyota a condus clasamentul vanzarilor datorita modelului de succes Prius, disponibil numai in varianta hibrid.

Analistul firmei SBInvestments, Koichi Ogawa, a declarat ca este greu de spus daca Honda ar putea ameninta pozitia Toyota.

"Atunci cand spui "hibrid" te gandesti la Prius", a declarat Ogawa. "Honda este foarte dependenta de piata din SUA, ce se reorienteaza catre autoturisme hibrid".

Prin combinarea unui motor conventional cu unul electric, pretul autoturismelor hibrid ajunge sa fie cu 5.000 de dolari peste cel al unui autovehicul pe benzina, suma pe care directorul executiv al Honda, Takeo Fukui, spera sa o reduca la 2.000 de dolari in urmatoarea generatie de autoturisme hibrid. Vicepresedintele Honda, Koichi Kondo, a declarat ca grupul spera ca pretul unui autoturism hibrid sa fie sub doua milioane yeni (19.290 dolari). Honda comercializeaza la ora actuala un singur model de autoturism hibrid, o versiune a modelului Civic, ce porneste de la pretul de 2,3 milioane yeni (22.125 dolari).

Honda estimeaza vanzari anuale de 200.000 unitati pentru noul hibrid.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.