Auto 12 Aprilie 2008 14:37
Producatorul auto Tesla Motors a anuntat debutul supermasinii electrice si in Europa.

Acest lucru se intampla dupa ce, datorita devalorizarii dolarului, Audi a retras varianta hibrida a SUV-ului Q7 de pe piata americana. Majoritatea componentelor folosite pentru construirea supermasinii electrice sunt importate de peste ocean, in timp ce o parte din procesul de productie are loc la uzina Hethel din Anglia.

Cu cei 250CP si o acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 4 secunde, Tesla se poate mandri cu performante de masina super sportiva. Motorul electric se incarca in doar 3,5 ore si are o autonomie de aproape 350 kilometri.

Darryl Siry, director de marketing si vanzari la Tesla, a declarat ca aducerea noului Roadster in Europa va aduce un profit mai mare companiei. Noul Tesla Roadster nu va debuta insa anul acesta, lista de asteptare creata pentru piata din SUA insumand in acest moment peste 900 de cereri.

Tesla Roadster se vinde in Statele Unite cu 98.000 de dolari, iar constructorul american preconizeaza pentru 2009 o cifra de vanzari de 1800 de exemplare. Se pare ca supermasina electrica nu va fi unica productie din gama Tesla, americanii intentionand sa lanseze si un sedan cu patru usi in 2010.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.