Auto1 Aprilie 200802:33de Dan Damian

Lectura de un minut

Primele impresii despre recentul facelift al lui Ford Focus, model cu care constructorul american vrea sa ramana printre liderii clasei compacte in Europa.

Importatorul Ford in Romania a organizat un drive test cu noul model Focus, la care am fost si noi invitati. “Noul” Focus, asa cum este el prezentat oficial nu este - de fapt - nou. Este vorba de un facelift, dar cu modificari substantiale, in special in privinta designului.

Mai concret, doar plafonul masinii nu a fost deloc modificat. In rest, toate elementele de exterior au fost redesenate: spoilerul fata, proiectoarele, grila - care este acum trapezoidala, capota - care a primit doua nervuri, pasajele rotilor (mai proeminente) etc. Blocurile optice au o cu totul alta forma si – spun cei de la Ford – o mai mare eficienta la capitolul dispersie a luminii. Oglinzile laterale au acum o suprafata mai mare si inglobeaza semnalizatoare, iar luneta este si ea mai mare pentru o mai buna vizibilitate. De asemenea, versiunile superioare de echipare dispun de stopuri cu tehnologie LED.

Prin aceste modificari, cei de la Ford au dorit sa integreze si noul Focus in limbajul actual de design (kinetic), alaturi de Mondeo, Galaxy si S-Max.

La interior, pe langa mici retusuri estetice ale plansei de bord exista si schimbari importante. Ceasurile de bord sunt altele (si chiar arata bine), display-ul computerului de bord este semnificativ mai mare, iar cei interesati pot alimenta chiar si un laptop sau o imprimanta de la o priza de 230 V. De asemenea, exista alt sistem audio (Sony), alt sistem de navigatie (Blaukpunkt), dar si port USB.

Sotto

Citeste articolul integral in Sotto

Sursa: SottoTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.