Auto 31 Martie 2008 04:32
Seat, unitatea spaniola a producatorului de automobile Volkswagen, se asteapta ca, anul acesta, sa-si mareasca rapid vanzarile si profitul, prin reducerea costurilor si imbunatatirea productiei, potrivit Automotive News.

“In 2008 ne asteptam la o crestere pozitiva a vanzarilor si la o crestere mult mai mare a profitului”, a declarat Erich Schmitt, CEO-ul companiei Seat.

Seat, care a reprezentat o lunga perioada de timp o bataie de cap pentru producatorul german de automobile, si-a depasit pierderile operationale in 2007, cu un an inainte de termen, urmand ca, in viitor, sa contribuie la sustinerea castigurilor grupului VW, considera analistii.

Compania a inregistrat un profit operational de 8 milioane de euro, in 2007, dupa ce, cu un an inainte, a cunoscut o pierdere de 159 de milioane de euro, potrivit Automotive News.

Daca Seat a suferit un declin pe pietele din Spania si Germania, compania s-a extins, in schimb, in tarile emergente din Europa de Est, unde a vandut un total de 431.000 de unitati de automobile, anul trecut.

Schmitt se asteapta ca aceasta tendinta sa continue odata cu lansarea pe piata a unor modele noi, cum este sedanul de dimensiuni mijlocii care va fi lansat in 2009.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.