Auto 7 Martie 2008 04:29
In premiera la Salonul Auto de la Geneva a fost prezentat un nou concept hybrid de la Giugiaro.

Noul model Quaranta, cu un design futurist, dotat cu panouri pentru captarea energiei solare, este pus in miscare de un motor V6 pe benzina, de 3,3 litri, imprumutat de la Toyota, si de doua propulsoare electrice, relateaza Ziua.

Potrivit Automarket, Giugiaro Quaranta se poate lauda cu 268 de cai putere, ceea ce il face capabil de un sprint de la 0 la 100 de km/h in 4.05 secunde si o viteza maxima, limitata electronic, la 250 km/h.

ProMotor noteaza ca la exterior, ceea ce, la prima vedere, pare un imens sun-roof din sticla este, de fapt, un panou alcatuit din celule solare, care alimenteaza bateria necesara deschiderii "portierei" inedite a masinii. Puterea eletrica ajunge la 250 W, suficienta si pentru functionarea aerului conditionat sau incarcarea bateriei sistemului de propulsie hibrid.

Interiorul are o configuratie inedita: 3+1 locuri. soferul are o pozitie centrala, in lateralele sale fiind plasate scaune pentru alti doi pasageri. Configuratia amintese de faimosul McLaren F1, insa Giugiaro Quaranta pluseaza cu un mic scaun pentru copii, plasat in spatele celui al soferului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.