Auto 1 Martie 2008 00:00
Grupul francez s-a inteles cu producatorul rus si au semnat vineri un acord prin care Renault preia 25% din AvtoVAZ.
Constructorul francez de automobile Renault a semnat vineri, la Moscova, acordul pentru preluarea unei participatii de 25% din compania AvtoVAZ, pentru un miliard de dolari. In urma acestui acord se va crea cel de-al treilea mare producator de automobile la nivel mondial, a spus presedintele grupului francez, Carlos Ghosn, transmite AFP. Actionarul majoritar, compania ruseasca Rosoboronexport, a vindut 50% din pachetul de 75% pe care il detinea in cadrul AvtoVAZ.

Structura actionariatului s-a modificat in urma acestui acord dupa cum urmeaza: Rosoboronexport mai detine 25% plus o actiune, Renault si compania ruseasca de stat Rostekhnologuii detin fiecare cite 25%, iar restul de titluri sint controlate de actionarii minoritari. Renault a fost preferat altor producatori, precum General Motors sau Fiat, care si-au anuntat de asemenea intentia de a semna parteneriatul cu producatorul rus de masini. Actiunea Renault va intari si mai mult pozitia grupului pe segmentul low-cost, dupa ce in 1999 a preluat Automobile Dacia si in 2004 a lansat modelul Logan.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.