Sedanul de lux Cadillac ATS al General Motors a fost desemnat luni masina anului in America de Nord, iar titlul pentru camioneta anului a revenit modelului Ram 1500 al Chrysler Group, la Salonul Auto de la Detroit, transmite Bloomberg.

Automobilul ATS a invins modelul Fusion al Ford si noua versiune Accord a Honda Motor, a anuntat Automotive Press Association, la salonul auto.

Potrivit MEDIAFAX, anul trecut, sedanul compact Elantra al Hyundai Motor a devansat automobilul Focus al Ford si Passat al Volkswagen.

Vehiculul pickup Ram 1500 a invins hibridul C-Max al Ford, inclus de producator in categoria masinilor, si SUV-ul CX-5 al Mazda Moptor.

Anul trecut, titlul de camioneta anului a revenit Range Rover Evoque al brandului Land Rover detinut de Tata Motors.

Finalistii reflecta eforturile producatorilor auto de crestere a eficientei consumului de carburanti, pentru a respecta noile standarde federale.

Producatorii auto americani au castigat titlul de masina anului in SUA in 11 din cele 20 de ocazii cu care a fost decernat, iar in cazul camionetelor de 13 ori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.