Cetatenii sau companiile care doresc sa cumpere masini electrice sau hibrid pot beneficia, incepand de luni, de facilitati din partea Administratiei Fondului de Mediu, fie ca au sau nu o masina veche de casat prin programul "Rabla".

Facilitatile acordate celor care achizitioneaza acest tip de autovehicule urmaresc stimularea achizitiei, atat de catre persoanele fizice, cat si de catre autoritatile administratiei publice centrale si locale de masini hibrid si electrice, in vederea crearii unui mediu nepoluant, a anuntat vineri Ministerul Mediului si Padurilor (MMP), potrivit MEDIAFAX.

  • In acest an, programul va fi disponibil doar pentru o luna, din 3 octombrie pana pe 4 noiembrie, insa autoritatile dau asigurari ca va fi reluat in 2012

Potrivit legii, persoanele si institutiile care caseaza o masina veche si vor sa isi cumpere una noua, primesc doua vouchere "Rabla" daca autovehiculul ce va fi cumparat este hibrid, si patru daca este complet electric.

Persoanele care nu caseaza o masina, dar vor sa cumpere un autoturism cu motor hibrid, primesc bonus o subventie de zece% din valoarea masinii noi, dar nu mai mult 1.800 de euro, si 20%, dar nu mai mult de 3.700 de euro, daca isi cumpara o masina cu motor electric.

Citeste si: Voucherele Rabla 2011 isi pierd valabilitatea in noiembrie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.