Obisnuiesti sa lasi masina "pe liber" cand te apropii de semafor? Pierzi combustibil si vei reactiona mult mai greu in caz de urgenta.

Sa discutam despre o alta greseala pe care o fac soferii, nu una foarte mare (cum ar fi condusul cu o mana la “ora 12″, stil smecher, pentru ca pozitia corecta la volan e plictisitoare si nu impresioneaza), dar una care ar trebui evitata. In primul rand pentru ca-ti taie controlul asupra acceleratiei.

Probabil ati vazut cam cum fac unii soferi cand se apropie de o intersectie si semaforul e rosu sau e blocaj.
Scot din viteza si lasa masina se ruleze liber pana la oprire. Poate vi se pare complet lipsit de importanta, dar nu-i chiar asa. Corect, din punctul meu de vedere, este sa franezi doar, fara sa apesi ambreiajul sau sa scoti din viteza.

Eventual, daca te antrenezi pentru condusul sportiv, sa cobori in trepte pe masura ce se reduce viteza. Deci, franezi si cand te apropii de oprire, inainte ca motorul... citeste continuarea pe Motorstory.ro!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.