O masina deosebita, singurul VW Passat 8 cilindri, discret si rar. Sa ne amintim de ce era in stare.

M-am gandit sa incep o mica serie de prezentare a unor masini mai rare. Din cand in cand, sa ne amintim de niste masini deosebite, care au intrat pe piata intr-o productie redusa si apoi au disparut, fie ca au avut sau nu succes.

Eu sper sa va placa, chiar daca nu vom vorbi de cine stie ce raritati de prin anii ’60, clasice, ci despre masini moderne, dar pe care le vedem acum rar pe strazi. Masini despre care multi dintre voi ati auzit, dar pe care, probabil, le-ati uitat. Eu o sa reamintesc de ele.

Primul post pe tema asta ar putea fi chiar ce am scris acum o zi, despre Lancia Thema 8.32, limuzina italiana de lux, cu motor Ferrari.

Astazi insa, sa ne amintim de modelul Passat W8, de la Volkswagen. O masina destul de rara. Nu stiu cate sunt in Romania, eu am vazut acum cativa ani una, pe strada. Atat. Motorul W8 a fost montat pe Passat-ul de acum doua generatii, iar unii spun ca nemtii au incercat marea cu degetul, pentru o versiune de lux a lui Passat, dar si ca VW a folosit acest model ca test pentru tehnologia W a motoarelor.

Masina n-a fost bine primita de public. Cine ar fi dat cam 50.000 euro pe un Passat, fie el si cu 8 cilindri, cand la banii astia... citeste continuarea pe Motorstory.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.