Cel mai important model actual al suedezilor este si foarte reusit la nivel estetic. Problema lui tine insa de concurenta.

Saab 9-5Noua generatie 9-5 a intarziat destul de mult, asa ca vechiul model 9-5 a fost tinut pe piata doar pentru ca nu putea diparea fara un inlocuitor. In ultimii ani de productie vanzarile lui 9-5 au fost extrem de reduse, iar asta n-a ajutat deloc compania, care are si acum probleme foarte mari.

Saab 9-5Noua generatie 9-5 a fost prezentata la Salonul Auto de la Frankfurt si pare sa fi meritat asteptarea. Stilul este in linia Saab actuala, dar mult mai modern si cu o doza importanta de originalitate. Designul este suficient de interesant incat sa aduca o nota diferita printre cel al berlinelor premium de clasa mare. Dealtfel, aceasta este si problema noului model 9-5, concurenta. Printre BMW Seria 5, Audi A6 si Mercedes E-Klasse nu prea mai este loc si pentru Saab 9-5, oricata diversitate ar aduce modelul suedez printre clasicii concurenti germani.

Saab 9-59-5 ramane insa o masina pentru cei ce vor o berlina premium si in acelasi timp rara ca prezenta in marile orase. Iar pentru acestia, Saab 9-5 promite atmosfera si dinamica cu nimic mai prejos decat ceea ce ofera berlinele germane. Interiorul lui 9-5 vine cu aceeasi plansa de bord masiva, cunoscuta de admiratorii marcii, dar care este acum ceva mai putin aglomerata. Suedezii promit materiale de calitate si finisari pe masura pretentiilor.

Saab 9-5La nivel tehnic a fost anuntat un nou motor de baza, pe benzina, turbo, de 1,6 litri, care dezvolta 180 CP. Clientii vor putea opta si pentru un propulsor de 160 CP, tot pe benzina, in vreme ce o alta versiune turbo a motorului de 2 litri ofera 220 CP. Cel mai mare motor al gamei este un V6 de 2,8 litri, care ofera 300 CP si 400 Nm, acesta fiind oferit exclusiv cu sistemul de tractiune integrala XWD, dotat cu diferential spate cu alunecare limitata, controlat electronic. Toate transimisile sunt cu 6 trepte, automate si manuale.

Voi ce credeti? De ce ar prefera cineva Saab 9-5 in detrimentul berlinelor germane premium de clasa mare? Care este profilul clientului de Saab 9-5?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.