Seat strecoara si un "demon" printre versiunile "cuminti" ale noului model Ibiza.

Spaniolii dovedesc ca au resurse la capitoul imaginatie, chiar daca in ultimul timp au lasat impresia ca nu este asa, avand in vedere ca noua lor berlina premium - Exeo - este doar un Audi A4 de generatie veche, foarte putin cosmetizat pentru a se incadra in imaginea de marca a constructorului.

Seat Ibiza BocanegraTotusi, Seat a punctat serios in fata fanilor marcii, adoptand o strategie nu foarte practicata in industria auto. Spaniolii au ales sa produca in serie o derivatie mai speciala pe baza actualei Ibiza. Modelul se numeste Ibiza Bocanegra si reprezinta la baza modelul de clasa mica, dar designul este unul care schimba mult ansamblul. Asemanarile sunt evidente, dar masina a fost imbracata cu un nou design, mult mai agresiv, in partea din fata, care o si defineste. Spoilerul mare, obligatoriu negru - de aici vine si denumirea - si prizele de aer situate langa acesta ii confera micului model o agresivitate deloc mascata.
Spatele este caracterizat de un spoiler ce integreaza doua fante de aer, un difuzor de aer si o singura iesire a esapamentului, trapezoidala, plasata central.

Seat Ibiza BocanegraAlegerea va fi una dificila in momentul in care poti admira Bocanegra, Ibiza FR si Ibiza Cupra intr-un singur loc. Asta pentru ca Bocanegra vine cu un mai mare grad de originalitate fata de FR si Cupra, dar poate fi comandata cu propulsoarele ambelor. Adica nu-i lipseste nimic, din punct de vedere dinamic, nici in fata versiunii FR, nici in fata Cuprei.

Seat Ibiza BocanegraIbiza Bocanegra este asadar disponibila, in versiune de baza, cu motorul versiunii FR. Este vorba de un propulsor de 1,4 litri TSI, cunoscut din gama VW, care livreaza 150 CP. Performantele dinamice sunt foarte bune pentru un hothatch de clasa mica. Sprintul 0 - 100 km/h este posibil in 7,7 secunde, iar viteza maxima este de 212 km/h, in conditiile unui consum mediu de 6,3 litri/100 km.

Seat Ibiza BocanegraCea mai "dura" versiune este insa cea echipata cu propulsorul versiunii Cupra, acelasi 1,4 TSI dar cu 180 CP. Diferentele la nivelul dinamicii exista, dar parca tin mai mult de imagine. Acceleratia 0 - 100 km/h s epoate face in 7,2 secunde, viteza maxima este de 225 km/h, iar consumul mediu oficial inregistreaza 6,4 l/100 km.

Seat Ibiza BocanegraPractic, Bocanegra este un model special, destinat celor ce cauta ceva special in gama Seat. Iar spaniolii puncteaza cu acest model faptul ca, in ciuda unor ezitari la nivel de design si concept din ultima vreme (Toledo, Exeo) sunt capabili sa regaseasca ceea ce ii diferentiaza in lumea auto - stilul pasional si original.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.