Florin Georgescu a transmis superiorilor sai, dar si celor mai importante institutii ale statului, o serie de sesizari referitoare la operatiunile de spalare de bani si fraude economico-financiare prin firme-paravan desfasurate in Romania de membrii unor retele constituite din cetateni straini, in special arabi. Printre cei monitorizati se numara si Omar Hayssam. Sub directoratul lui Ioan Talpes la SIE, inca din 1994, Georgescu a observat ca rapoartele sale nu ajung unde trebuie, fiind blocate la anumite niveluri ale structruilor de informatii, ale Parchetului General si ale IGPR. Fostul ofiter a descoperit ca o parte dintre colegii si superiorii sai, procurori si politisti, au protejat afacerile cetatenilor arabi desi acestea puneau in pericol siguranta nationala.
Razbunarea ofiterilor corupti
Razbunarea celor acuzati de coruptie si inalta tradare nu a intarziat. In anul 1996, cand Talpes era directorul SIE, cu ajutorul SRI si al Parchetului General, lui Georgescu i se regizeaza primul dosar penal pentru o pretinsa inselaciune. A fost arestat preventiv pentru aproape un an de zile, timp in care a fost ostracizat pentru a i se inchide gura si a fi determinat sa-si retraga rapoartele si sesizarile. Intr-un documentar aparte vom dezvalui ce a indurat din partea "structurilor" acest om care a reusit sa reziste regimului prelungit de arestare preventiva. El declara ca l-a ajutat in acea detentie experienta de revolutionar din decembrie 1989 si traumele prin care a trecut cand a fost maltratat de Securitate. In cele din urma, procurorii au fost nevoiti, in anul 2000, sa solutioneze cu scoatere de sub urmarire penala (SUP) acel dosar. Toata aceasta drama judiciara, care realmente i-a distrus viata si familia, l-a determinat pe Florin Georgescu sa faca plangere la CEDO. Dosarul sau a trecut de toate camerele preliminare si se asteapta solutionarea.
Denunturi in curtea vicepremierului Talpes
Aflat din nou in libertate si sustinut de anumiti colegi care sperau in reformarea serviciilor secrete, Florin Georgescu a inceput o proprie ancheta privind fapte de coruptie si actiuni subversive contra statului roman. A monitorizat in special faptele de coruptie ale celor care, la nivelul mai multor institutii de stat, musamalizau in continuare rapoartele ofiterilor de informatii referitoare la retelele de terorism cu firme paravan in Romania.
Despre autor:

Sursa: Ziua
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Cum să investești într-un startup: primii pași
Sursa: start-up.ro
-
Drumul meu nu este așa cum mi-am imaginat, poate este mai bun decât atât!
Sursa: garbo.ro
-
Ce explică stabilitatea perpetuă a Leului, față de Euro?
Sursa: futurebanking.ro
-
Urări de Constantin și Elena: Mesaje de la mulți ani
Sursa: kudika.ro
-
UE propune un împrumut comun al țărilor europene pentru a finanța...
Sursa: wall-street.ro
-
Raportarea ESG și oportunitățile de finanțare pentru companiile sustenabile
Sursa: green.start-up.ro
-
Povestea Precious Circuit, start-up-ul fondat de doi tineri care fac...
Sursa: retail.ro