Intre 25 ianuarie si 5 februarie, intreaga Cetate a Dogilor devine scena Carnavalului.Anul acesta, Romania este invitatul de onoare, spectacolele, traditiile, manifestarile diferitelor arte cucerind "drept de resedinta in cetate".
Spectacole, baluri, costume, masti, concerte si muzica de strada refac partial viata locuitorilor Serenissimei Republici.

Strategia prezentei romanesti la Venetia este semnata de Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii si Cultelor, Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, Institutul Cultural Roman, Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica din Venetia.

Mastile romanesti, in Piata San Marco

Sub girul atator semnaturi, programul Romaniei ar trebui sa fie excelent, mai ales ca el deschide seria unei noi sectiuni a Carnavalului, menita sa introduca in traditia peninsulara elemente ale altor culturi. Desigur, prima zi va fi marcata de un vernisaj, ce va avea loc "acasa", adica la Palazzo Correr, sediul Institutului Roman de la Venetia.

Cu aceasta expozitie, dedicata ceramicii populare, incepe balul. Fiecare zi va fi rezervata unuia sau mai multor spectacole, fie de arta "culta", spectacole de teatru, concerte de muzica clasica sau jazz, fie folclorice, specifice pentru traditiile oarecum inrudite, ducand la Venetia mastile si muzica satelor romanesti.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.