In 2007, ca de altfel si in 2006, productia a fost extrem de mica, astfel ca ANRE a redus cu circa 97%, din cit era prevazut initial, cota de certificate verzi alocata pentru 2007 - de la 2,17 milioane la 36.191 de unitati.
„Productia a fost intr-adevar infima, intrucit sint foarte putine centrale eoliene si microhidrocentrale care produc si livreaza energie in sistem. Situatia s-ar mai putea schimba in acest an, intrucit sint preconizate a intra in functiune mai multe parcuri eoliene cu o putere instalata cumulata de 30 MW“, spune Nicolae Opris, vicepresedintele ANRE. In cazul intrarii acestor instalatii in functiune, numarul total de certificate verzi acordate ar putea sa se dubleze. In urmatorii ani s-ar putea acorda chiar si mai multe, avind in vedere ca numerosi investitori, printre care Electrica, Hidroelectrica ori Enel, si-au anuntat intentia de a investi in parcuri eoliene.
Pentru acest an, cota este de 5,26% din consumul anual, in 2009 va creste la 6,78%, iar in perioada 2010-2012 va urca la 8,3%.
Despre autor:

Sursa: Cotidianul
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Cum să investești într-un startup: primii pași
Sursa: start-up.ro
-
Raportarea ESG și de ce este esențială pentru orice companie listată la bursă
Sursa: green.start-up.ro
-
Povestea Precious Circuit, start-up-ul fondat de doi tineri care fac...
Sursa: retail.ro
-
Părintele Porfirie: Medicamentul şi marele secret pentru creşterea copiilor
Sursa: garbo.ro
-
CEC Bank, profit net de 54,2 milioane de lei în primul trimestru din 2022
Sursa: futurebanking.ro
-
Suflete pereche: Iubirea necondiționată dintre doi oameni
Sursa: kudika.ro
-
România a aprobat un nou ajutor umanitar pentru Ucraina. Ce trimite țara...
Sursa: wall-street.ro