Instanta a trimis cazul la Parchetul General pentru refacerea urmaririi penale

In dosarul „Rompetrol", au fost trimise in judecata, anul trecut, 12 persoane, printre care si presedintele companiei, Dinu Patriciu. Acuzat de DIICOT de savarsirea a sapte infractiuni economice, Patriciu a declarat ieri ca solutia Tribunalului a confirmat ca "a fost pus sub urmarire penala abuziv si trimis in judecata fara temei".

„Nu pot decat sa astept scuzele procurorilor pentru abuzurile savarsite asupra mea si a colegilor mei in ultimii ani, asa cum ar fi onorabil si moral sa o faca. Dar este posibil totusi ca procurorii de caz sa raspunda prin intensificarea cautarii de noi infractiuni, pe cat de spectaculoase, pe atat de inexistente", a declarat Patriciu.

„Sunt curios sa aflu cine suporta cheltuielile facute de procurori cu acest dosar", a mai subliniat presedintele Rompetrol. Avocatii omului de afaceri au criticat modul in care rechizitoriul a fost intocmit de cei doi procurori DIICOT, Ciprian Nastasiu si Adriana Cristescu.

Aparatorii au invocat faptul ca lipsesc mai multe acte din dosar, dar si ca anchetatorii ar fi fost ofiteri acoperiti, asa cum a apreciat CSM intr-o nota publica. SRI trebuie sa-i achite daune morale lui Dinu Patriciu dupa ce instanta a decis ca omului de afaceri i-au fost ascultate ilegal telefoanele.

Anchete penale returnate pe banda rulanta la DNA

Magistratii instantei supreme au constatat ieri nereguli in modul in care au fost intocmite rechizitoriile in cauzele "Loteria" si "Andreea Ciuca". Ei au returnat dosarele la DNA in vederea refacerii urmaririi penale. Ministerul Public a atacat cu recurs sentintele judecatoresti.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.