Consultantul Vadim Benyatov, anchetat in dosarul privatizarilor strategice, a cerut astazi Curtii de Apel Bucuresti (CAB) sa ii ridice interdictia de a parasi tara pentru ca intentioneaza sa-si vada familia si sanatatea lui este precara, informeaza NewsIn.

Unul dintre avocatii lui Vadim Benyatov a declarat in fata instantei ca interdictia de a parasi Romania ar trebui ridicata deoarece a depasit durata legala de 180 de zile de cand a fost instituita.
Avocatul Cristian Iordanescu a reclamat magistratilor faptul ca, in acest moment, Benyatov nu beneficiaza de suport material, de asistenta sociala si medicala de care are nevoie sustinand ca este bolnav de cancer.

"Este constrans, obligat, sa locuiasca intr-un oras in care nu a mai locuit, unde nu are bunuri, loc de munca, familia aici si niciun fel de drepturi. Masura de prelungire a interdictiei, solicitata de fiecare data de procuror, nu este legala deoarece aduce atingere unor drepturi. El are statutul unui arestat la domiciliu si aceasta masura se prelungeste la infinit", a spus avocatul Iordanescu.

Vadim Benyatov a declarat ca este fortat sa stea in Romania si ca vrea sa paraseasca tara pentru a-si vedea familia si ca, in conditiile in care cererea ii va fi admisa, va veni ori de cate ori ar fi nevoie in proces.

"Mi se spune ca daca plec nu voi coopera in acest proces, dar nu mi se da nici o explicatie de ce ar fi asa. Sunt o persoana care respecta legea si nu exista niciun motiv pentru care sa se creada ca nu as coopera", a mai spus Benyatov.

Consultant ruso-american, Vadim Benyatov, impreuna cu consultantul bulgar Stamen Stantchev, Dorinel Mucea (fost adjunct al sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizare in Industrie din cadrul Ministerului Economiei si Comertului) si Mihai Radu Donciu (fost consilier al ministrului comunicatiilor si tehnologiei informatiei, cu responsabilitati pe linia privatizarii agentilor economici in subordinea ministrului) au fost arestati preventiv in 29 noiembrie 2006, pentru acuzatiile de spionaj sau tradare prin divulgare de date confidentiale in dosarul privatizarilor strategice. Ei au fost pusi in libertate in 23 ianuarie 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.