Regizorul Ioan Carmazan, propus de PSD pentru a face parte din Consiliul National al Audiovizualului (CNA) in locul ramas vacant in urma demisiei lui Valentin Nicolau, a primit ieri avizul din partea Comisiilor de cultura ale Parlamentului, cu unanimitate de voturi.

La inceputul sedintei comisiilor, vicepresedintele Comisiei de cultura din Camera Deputatilor, Petre Strachinaru (PD), a afirmat ca nu considera normala audierea lui Ioan Carmazan in conditiile in care nu exista dovada demisiei lui Valentin Nicolau. Presedintele Comisiei de cultura din Camera Deputatilor, Catalin Micula (PNL), a intrerupt sedinta si a mers la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor pentru a aduce o copie a demisiei lui Valentin Nicolau. Acesta nu a depus insa o demisie scrisa asa ca audierea lui Ioan Carmazan in Comisiile de cultura s-a facut doar pe baza unei adrese din partea Birourilor Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului care spunea ca Valentin Nicolau a demisionat si ca Ioan Carmazan este propus de PSD in locul lui.

Regizorul si scenaristul Ioan Carmazan, care implineste miercuri 59 de ani, a regizat mai multe filme scurte pentru postul Acasa TV printre care "Dragoste de mama" si "Cu inima indoita". El a mai regizat lungmetrajele "Raport despre starea natiunii", "Margo" (2005) si "Lotus" (2004) si a scris scenariul filmului "Orient Express" (2004), in regia lui Sergiu Nicolaescu.

Valentin Nicolau a anuntat ca demisioneaza astazi la pranz dupa ce discutiile pentru alegerea unui nou presedinte al CNA au esuat. Conform unor surse PSD, Valentin Nicolau, care ar fi fost asteptat de PSD pana in ultimul moment sa se razgandeasca si sa revina la CNA, ar fi refuzat sa mai reprezinte formatiunea in institutie pentru ca nu dorea sa fie doar un simplu membru, ci numai presedinte. Nicolau le-ar fi reprosat pesedistilor ca au abandonat negocierile pentru CNA in favoarea liberalilor.

Membrii CNA au votat, miercuri, intr-o sedinta de urgenta, sa nu aleaga un presedinte pentru consiliu. Dupa incheierea votului, Gelu Trandafir, membru in consiliu, a declarat, pentru NewsIn, ca membrii CNA nu vor alege presedintele pe care PSD si PNL il doresc in fruntea consiliului si ca acestia sunt tratati ca o simpla masina de vot de catre cele doua partide politice. "Exista temeri intemeiate privind politizarea audiovizualului. Avem indici seriosi privind o intelegere intre PSD si PNL referitoare la votul, la parchet, al sefilor TVR si CNA, care poate duce la politizarea ambelor institutii", a declarat Gelu Trandafir.

Pe ordinea de zi a sedintei de astazi a plenului Parlamentului, in care trebuia sa se avizeze noul presedinte si ultimii membri ai Consiliului de Administratie al TVR, a fost trecuta, in ultimul moment, si validarea presedintelui CNA.

Initial, sedinta Parlamentului a fost programata pentru ora 9.00, dar, dupa mai multe amanari, aceasta a fost stabilita pentru ora 17.30. Intarzierea sedintei parlamentare a fost cauzata de esecurile negocierilor, pe de o parte, dintre membrii CNA care au refuzat sa-si nominalizeze in cursul acestei zile noul presedinte, si, pe de alta parte, intre PNL si PSD care insista fiecare sa obtina presedintia CNA.
Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a anuntat astazi ca presedintii CNA si ai TVR vor fi alesi fie, in cursul zilei de joi, intr-o noua sedinta de plen, fie intr-o sesiune extraordinara. "Nu ramanem nici fara presedinte la CNA, nici fara presedinte la TVR", a declarat Nicolae Vacaroiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.