Fostul premier si-a completat colectia de dosare penale, ajungind deja la al treilea, fara a mai pune la socoteala si un denunt formulat impotriva lui

Ghinionul pare sa se tina scai de fostul prim-ministru al Romaniei din perioada social-democrata. Procurorii anticoruptie l-au pus zilele trecute sub o noua invinuire penala pe deputatul Adrian Nastase, care mai este anchetat, de altfel, in alte citeva dosare. Conform unor surse judiciare, fostul sef al Camerei Deputatilor ar fi primit "foloase materiale" in valoare de peste 26 de miliarde de lei, in timpul ultimei campanii electorale. Suma reprezinta contravaloarea unor materiale cu caracter electoral achitata de doua firme: SC Vertcon Bacau si SC Eurografica Bucuresti.

Prima firma este cunoscuta deja de opinia publica, dupa ce mass-media a publicat informatii legate de implicarea reprezentantilor acesteia in scandalul casei fostului premier din Zambaccian.

Actionarii societatii sint angajati ai SC Conimpuls SA, firma care ii apartine lui Sergiu Sechelariu, ex-secretar de stat in Ministerul Constructiilor, tot pe timpul guvernarii PSD. Principalul actionar al Vertcon este Cristina Popa, cea despre care s-a scris ca ar fi fost amenintata cu moartea si despre care s-a banuit ca se afla in programul de protectie a martorilor, in acelasi dosar Zambaccian. Aceasta firma a si cumparat, de altfel, un apartament al casei din strada Muzeul Zambaccian, acolo unde familia Nastase detine doua apartamente.

Italieni in una dintre firmele care a dat bani

Concret, in spatele firmei Vertcon se afla doua personaje controversate: Sergiu Sechelariu si Irina Jianu (fost director de stat al Constructiilor). Totodata, o alta firma, Regal Glass - detinuta tot de Vertcon - si fondata tot de cuplul de afaceristi Sechelariu-Jianu in 2001, este cea care a pus termopanele la casa din Zambaccian. Cea de-a doua firma care "l-a ajutat" pe Nastase in campania din 2004, Eurografica SRL, are sediul in Bucuresti si ii apartine italianului Aristide Bonetti, care detine 45% dintre actiuni, si lui Gianni Marco Guasti, tot italian, dar care locuieste in Romania si detine tot 45% dintre actiuni, iar diferenta este a romanului Cristian Mihail Vasile.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.