Sinistratii din sudul Doljului, judetul cel mai afectat de inundatii, nu numai ca au fost uitati de guvernanti, dar mai platesc in continuare taxe pe casele luate de ape si pe terenurile distruse

Fara sa aiba parghiile necesare pentru a dispune scutirea de biruri, primarii din localitatile afectate Carna, Rast, Macesu, Bistret si altele arata acuzator cu degetul spre Bucuresti. "Ca sa scutesti de la impozit trebuie sa vezi ce suprafate de teren au fost inundate si ce case sunt distruse. Sper ca echipele de evaluatori sa termine raportul cat mai curand pentru a-l trimite la Bucuresti. Scutirea este o decizie pe care doar Guvernul o poate lua", a precizat prefectul de Dolj, Nicolae Giugea.

Sinistratii doljeni cotizeaza in continuare la pusculita statului. In total sunt 12 localitati afectate, iar mii de oameni au ramas fara niciun ban. Primarii asteapta reprezentantii Guvernului sa le spuna oamenilor ca nu trebuie sa mai plateasca nimic sau sa emita o banala, "bula guvernamentala" care ar rezolva problemele. Pana atunci, oamenii se duc cuminti sa-si plateasca taxele la primariile care au mai ramas nedaramate.

"Nu e corect"

"Sunt 600 de gospodarii prabusite si peste 4.500 de hectare de teren agricol afectate. Parerea mea este ca oamenii ar trebui scutiti de impozite doi - trei ani. Sunt amarati si ar trebui lasati sa-si vada linistiti de viata, ca sa-si poata reconstrui casele. Pierderea unei case la care au muncit, probabil, trei generatii nu poate fi compensata cu nimic. Nu e corect sa le iei banii pentru niste case daramate. Ce urmeaza? Pielea de pe ei?", a declarat Iulian Silisteanu, primarul comunei Rast.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.