Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a explicat ieri intr-o conferinta de presa, ca asfaltarea principalelor bulevarde, demarata in aceasta primavara, face parte din programul de intretinere multianuala, care este prevazuta in contractul dintre municipalitate si firmele.

"Intretinerea multianuala inseamna obligatia celor care au castigat licitatia de a aduce infrastructura stradala la nivelul de serviciu, conform exigentelor municipalitatii. Acest lucru trebuie facut de catre constructori in termen de maxim sase luni de la iesirea din garantie a strazilor", a declarat primarul general, adaugand ca cele mai multe bulevardele principale au iesit din garantie in luna decembrie 2005. De asemenea, dupa cum afirma Videanu, in ceea ce priveste bulevardele Lascar Catargiu si Magheru era necesar ca interventia sa se faca neaparat in aceasta primavara.

"Conform aprecierilor consultantului, daca nu am fi intervenit in momentul acesta, si tin sa va precizez ca intervenim numai in ce priveste stratul de uzura, care inseamna 4-5 centimetri, riscam ca, in 2007, sa intervenim mult mai profund. Ar fi trebuit sa facem sapaturi de un metru adancime", a mai spus edilul Capitalei. El a mai explicat ca este de preferat, iar contractul incheiat cu firmele care intretin strazile chiar asa stipuleaza, ca interventia de reabilitare sa se faca imediat dupa iesirea din garantie. Primarul a reamintit ca cea mai aglomerata perioada din punct de vedere al reabilitarii bulevardelor principale va demara in mai si va tine pana in luna iulie.

Bucurestiul va deveni o capitala mai verde

In cursul anului 2006, in Bucuresti vor fi plantati peste 9.000 de copaci, precum si 30.000 de arbusti, a anuntat ieri primarul general al Capitalei, Adriean Videanu. Primarul a dat asigurari ca marirea spatiului verde din Bucuresti reprezinta o prioritate pentru municipalitate si a afirmat ca printre proiectele majore, care vor fi duse la indeplinire pana la finalul mandatului, se numara si crearea unei "centuri verzi".

Legat de incidentul de miercuri, cand un copac doborat de vant a cazut peste un tanar, ranindu-l, edilul sef a afirmat ca nu este nevoie sa le spuna el primarilor de sectoare ce sa faca in legatura cu programul de taiere si toaletare a copacilor. Din informatiile sale, la radacina arborelui s-a turnat constant motorina deoarece proprietarii garajelor din zona erau deranjati de prezenta acestuia.
Primarul mai considera ca un alt factor care favorizeaza caderea copacilor este cresterea nivelului apei freatice, asa cum s-a intamplat in ultimul an, iar in ceea ce priveste plopii, acestia au o structura a radacinii destul de firava.

Primaria schimba fata Pietei Revolutiei

Primaria Capitalei va dezafecta, pentru urmatoarea perioada, statuia Eroilor Revolutiei Romane din 1989, construita cu 76 milioane euro anul trecut, pentru a face loc pentru lucrari in favoarea unor modificari substantiale. Deocamdata nu se stie unde va fi dusa lucrarea. Ce este sigur insa este ca in zona Pietei Revolutiei va aparea un parcaj subteran cu 4.000 de locuri si vor fi plantati cateva sute de pomi, promite primarul general al Capitalei, Adriean Videanu.

Arhitectii promit o reconfigurare a intregii zone, unde va exista Piata Ateneului, Piata Carol I (cu statuia fostului domnitor) si Piata Revolutiei, dar si Piata Palatului, pe partea dinspre Biserica Kretulescu. Planurile zonale arata ca vor apare o serie de constructii noi, iar din subteran se va iesi la suprafata in lifturi din sticla. Proiectul a fost deja aprobat de Comisia Tehnica de Urbanism din cadrul primariei Capitalei si urmeaza a fi pus in practica incepand din aceasta vara. Se estimeaza ca lucrarile vor dura trei ani de la momentul de start.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.