Pana la inceputul aprilie anul curent, peste 13.000 de damboviteni au depus cereri pentru a-si recupera terenurile. Dintre acestia, numai 4.400 isi vor primi proprietatile pe vechile amplasamente. Suprafata care urmeaza sa fie retrocedata este de aproape 29.000 de hectare.

Subprefectul judetului Dambovita, Mircea Nistor, a declarat ca din fondul forestier urmeaza sa fie inapoiate peste 24.600 hectare, in timp ce din suprafata agricola au fost retrocedate 3.800 de hectare. Mircea Nistor a precizat ca sunt foarte multe solicitari care nu pot fi onorate, intrucat, in localitatile in care traiesc solicitantii, nu mai este teren disponibil sau dosarele prezentate sunt incomplete. "Numarul de solicitari este extraordinar de mare, peste 13.000 de cereri. Din nefericire, foarte multe din aceste cereri nu pot fi solutionate pentru ca oamenii nu prezinta documente justificative pentru a intra in posesia acestor terenuri pe care le solicita. Din aceasta cauza, avem parte de foarte multe contestatii la invalidarea solicitarilor cetatenilor. Contestatiile vor fi rezolvate numai in temeiul legii, in sensul ca noi am cerut documente justificative pe care oamenii le pot solicita la Arhivele Nationale fie din judet, fie de la Bucuresti", a explicat subprefectul judetului Dambovita.

In primele luni ale anului Comisia Judeteana a validat o suprafata egala cu cea retrocedata in ultimii 15 ani. Cea mai mare suprafata retrocedata din fondul forestier este de aproximativ 7.000 de hectare, in zona Moroieni. Subprefectul judetului Dambovita, Mircea Nistor, da asigurari ca, pana la sfarsitul anului, vor fi solutionate toate cererile de repunere in drepturi


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.