La mai bine de sase zile de la caderile de pietre din raza localitatii Caineni, autoritatile par a fi gasit solutia salvatoare: defrisari si zeci de kilograme de trotil. Ieri, pentru a saptea oara, specialistii au detonat versantul de unde, necontenit, cad bucati de pietre imense ce pun in pericol atat circulatia pe sosea, cat si cea de pe calea ferata. Desi exploziile nu au putut macar sa miste cele trei stanci care reprezinta adevaratul pericol, ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, este optimist si spera ca traficul sa fie reluat in cel mai scurt timp.

"Dupa cum merg lucrarile acum, cred ca in 24 sau 36 de ore traficul rutier pe Valea Oltului spre Bucuresti ar putea fi reluat. Urmeaza sa vedem ce efect va avea si cealalta explozie programata pentru azi (n.r. - marti). Exista solutii pentru aceasta zona, iar specialistii analizeaza acum care este varianta cea mai buna", a declarat Dobre

"Am defrisat aproximativ o suta de metri patrati si am sapat doua gropi de 1,5 metri adancime. In fiecare am pus cam sapte kilograme de trotil. Explozia nu a avut chiar rezultatul scontat. A cazut mai mult pamant decat stanca, asa ca urmeaza inca o detonare si speram sa avem mai mult succes", a mai spus colonelul Florina Chioar, inspector-sef in Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Sibiu.

Traficul rutier pe Valea Oltului, in judetul Valcea, precum si traficul feroviar au fost blocate, miercurea trecuta, in dreptul localitatii Caineni, dupa ce bucati de stanca s-au prabusit de pe versanti, pe sosea si pe calea ferata. Cateva zeci de tone de stanci s-au prabusit si a doua zi, pe DN 7 si pe calea ferata, dupa ce artificierii au detonat o prima incarcatura exploziva pe versantul ce trebuia aruncat in aer pentru deblocarea traficului rutier si feroviar pe Valea Oltului. Luni dimineata, continuau sa cada stanci, iar tunelul care fusese deblocat in mare parte, acum doua zile, a fost astupat. Alte doua dinamitari ale versantului de pe Valea Oltului au avut loc, luni, in incercarea de stabilizare a caderii de stanci pe DN 7.

Pe de alta parte, drumul judetean dintre comuna Slivilesti si orasul Motru a fost inchis circulatiei, ieri la pranz, dupa ce o portiune din sosea s-a scufundat, a declarat prefectul de Gorj, Stefan Popescu Bejat. El a precizat ca drumul s-a prabusit pe o portiune de circa 50 de metri, pamantul coborand mai bine de un metru. Prefectul a afirmat ca drumul fusese construit recent de Societatea Nationala a Lignitului si urma sa fie predat in administrare Consiliului Judetean Gorj. Localnicii vor putea sa ajunga la Motru facand un ocol prin localitatea Matasari.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.