Medicii vasluieni care au injectat adrenalina in cadavrul maicutei de la Tanacu contesta a doua expertiza medicala si explica gestul lor prin faptul ca au sperat intr-o minune.

Medicii de la Ambulanta Vaslui contesta rezultatele celei de-a doua expertize medicale in cazul Tanacu, in care moartea calugaritei era pusa pe seama unei supradoze de adrenalina. Ei au explicat pentru Radio Romania Actualitati si motivele pentru care, totusi, au administrat adrenalina unui presupus cadavru: "In momentul in care a vazut-o medicul, erau semne clare ca pacienta era decedata, dar doctorita de pe ambulanta a sperat intr-un miracol".

Seful Serviciului de Ambulanta Vaslui, dr. Mircea Petrovici, ne-a oferit detalii: "Cind ambulanta a ajuns la fata locului, victima avea un ochi deschis si celalalt inchis. Cum victima era foarte tinara, medicii de pe ambulanta au considerat-o in coma si au facut tot posibilul sa o resusciteze, administrindu-i sase doze de adrenalina. Contest faptul ca victima ar fi murit din cauza unei supradoze de adrenalina. Conform specialistilor in medicina de urgenta, unui pacient aflat in coma ii poti administra de la una pina la 20 de doze de adrenalina, daca situatia o cere", spune dr. Petrovici.

"Nu comentez"

Dr. Valentin Gheorghiu, medic legist la IML, contesta si el concluziile raportului medico-legal facut dupa deshumarea maicutei Irina. "Dupa deshumare, nu se mai poate afla nimic. Doctorul de la Constanta (dr. Dan Gheorghiu - n.r.) a reinterpretat datele pe care le avea la dispozitie din primul raport. E o aberatie sa spui ca pe acea maicuta a omorit-o adrenalina. Cind ai pe cineva in coma, poti sa-i montezi o perfuzie si poti sa-i administrezi mai multe fiole de adrenalina", ne-a declarat dr. Valentin Gheorghiu.

Dr. Dan Gheorghiu, autorul celei de-a doua expertize, nu a dorit sa comenteze acuzatiile ce i se aduc. Exhumarea a fost ceruta de avocata care il apara pe calugarul Daniel Corogeanu. In baza concluziilor celui de-al doilea raport, in care se spune ca Irina a murit din cauza unei supradoze de adrenalina, avocata poate cere o pedeapsa mai mica pentru clientul sau, acuzat acum pentru omor deosebit de grav.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.