Seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Jonathan Scheele, a declarat, ieri, la Bucuresti, in cadrul seriei de conferinte organizate pe tema "Lideri ai noii Europe", ca intrebarea esentiala din presa romaneasca, si anume daca Bucurestiul va intra in UE la 1 ianuarie 2007 sau daca Executivul european va recomanda amanarea cu un an a acestui moment, pierde din vedere esentialul, si anume ce inseamna aderarea Romaniei pentru cetatenii tarii si pentru UE. Scheele a apreciat ca fiind mult mai pertinenta o intrebare referitoare la modalitatile prin care Bucurestiul isi poate asigura un rol de lider in aceasta "noua Uniune Europeana", facand referire si la cateva din cuvintele ministrului Anca Boagiu, prezenta si ea la reuniune, care a subliniat ca Romania, dupa aderare, va fi al saptelea stat membru al Uniunii. In plus, oficialul european a recunoscut ca Romania este de mare importanta strategica pentru UE, iar autoritatile si populatia pot influenta orice dezbatere asupra viitorului Uniunii, daca isi vor face treaba bine.

Ministrul integrarii a declarat ca progresele realizate de tara noastra in vederea aderarii la UE sunt evidente, iar multe din ele nu au ca origine obligatiile impuse de UE, transmite Mediafax. "Vrem sau nu vrem, am facut progrese, avem o alta fata acum", a apreciat Anca Boagiu. Ea a spus ca Romania nu si-a propus sa introduca si sa aplice standardele europene pentru ca nu are alta solutie sau pentru ca acest lucru i-a fost impus de la Bruxelles, ci pentru ca doreste sa se constituie intr-un model. Ea a mai precizat ca procesul de integrare este unul de echipa, iar misiunea liderilor politici este de a mobiliza cetatenii in favoarea agendei europene a Romaniei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.