Trei politisti afgani au fost ucisi in ultimele zile in cursul unor schimburi de focuri cu presupusi traficanti de droguri in nord-estul si vestul Afganistanului, informeaza AFP, preluat de Rompres. Doi ofiteri afgani au fost ucisi in timp ce incerca
Trei politisti afgani au fost ucisi in ultimele zile in cursul unor schimburi de focuri cu presupusi traficanti de droguri in nord-estul si vestul Afganistanului, informeaza AFP, preluat de Rompres. Doi ofiteri afgani au fost ucisi in timp ce incercau sa interpeleze o banda de traficanti in provincia Takhar, a afirmat purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne Lutfullah Mashal. Un al treilea politist a fost ucis marti seara intr-un incident similar in provincia Herat, a anuntat purtatorul de cuvant al provinciei, Ahammadullah Afzali. Potrivit Natiunilor Unite, Afganistanul este primul producator de opium mondial cu 87% din productie in anul 2004.
Captura record in Peru
Autoritatile peruane au capturat circa o tona de cocaina si au arestat 21 de persoane, intre care noua columbieni si sapte mexicani facand parte din cartelul drogurilor din Tijuana (Mexic), a informat un comunicat al Ministerului de Interne de la Lima, citat de Reuters, preluat de Rompres. Cantitatea de 990 kg de cocaina era ascunsa in doua blocuri din Lima si era destinata sa fie comercializata in SUA si Europa. Dupa Columbia, Peru este producatorul de cocaina nr. 2 pe plan mondial, aceasta ajungand apoi prin Mexic pe strazile oraselor din SUA.
Traficanta la 75 de ani
O femeie in varsta de 75 de ani a fost arestata la Belgrad pentru trafic de heroina si posesie de arma de foc, a anuntat politia sarba. Olga Tasic a fost arestata impreuna cu un barbat care distribuia drogurile pentru ea, a precizat politia, citata de AFP, consultat de Rompres. In cursul unei perchezitii la locuinta "bunicutei", politia a descoperit 145 g de heroina, cu o valoare estimata de circa 3500 de euro, si gloante de diferite calibre.
Portugalia, raiul traficantilor
Capturile de droguri operate in 2004 in Portugalia au crescut cu 50% in raport cu anul precedent, informeaza un comunicat al politiei judiciare lusitane, citat de API consultata de Rompres. Potrivit acestor statistici, anul trecut capturile de cocaina au crescut cu 145,9%, ajungand la 7,4 tone, in timp ce heroina confiscata a crescut cu 33,5% (97,95 kg) fata de anul 2003. La inceputul lunii decembrie a anului trecut, politia a facut o captura-record de cocaina: trei tone. In schimb, au scazut capturile de ecstasy, cu 30,9% si de hasis, cu 8%, ultimele fiind insa de departe cele mai importante ca volum: 28 de tone de hasis au cazut in mainile brigazii antidrog portugheze.
Tone de marijuana incinerate
Peste 600 de kilograme de marijuana, confiscate recent, dupa ce au fost descoperite la bordul unei ambarcatiuni care sosise din Jamaica, au fost incinerate de politistii cubanezi. In total, 25 de saci cu canabis (cantarind 610,24 kilograme) au fost incinerati in La Tunas. Ei au fost transportati din provincia invecinata Holguin, cu un convoi escortat de politisti inarmati. Este pentru prima data cand autoritatile cubaneze fac publica o astfel de operatiune antidrog. La 9 noiembrie a fost interceptata o ambarcatiune de mare viteza dotata, in zona provinciei Holguin, trei jamaicani aflati la bord fiind arestati. Drogurile - aflate in pachete atent sigilate - fusesera aruncate peste bord, insa ele au fost recuperate ulterior de unitati ale marinei cubaneze. Traficantii, care furnizeaza droguri pentru piata americana incercand sa ajunga in Bahamas, la bordul unor ambaractiuni de mare viteza, trec de cele mai multe ori prin Canalul Vantului, intre Haiti si Cuba. Incepand din 1997, politia cubaneza a confiscat circa 59 de tone de droguri, in principal marijuana. In 2004, au fost confiscate 3,08 tone, din care 2758 de kilograme de marijuana si 307 kilograme de cocaina, au anuntat autoritatile cubaneze, subliniind ca este cea mai scazuta cantitate din ultimii 15 ani.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.