Organizatia non-guvernamentala SoJust, formata in mod bizar de magistrati care se ocupa de memorii si monitorizari, a sesizat CSM cu un subiect legat de relatia cu presa a Parchetului Inaltei Curti si a DNA. La baza acestei „lucrari“, So
Organizatia non-guvernamentala SoJust, formata in mod bizar de magistrati care se ocupa de memorii si monitorizari, a sesizat CSM cu un subiect legat de relatia cu presa a Parchetului Inaltei Curti si a DNA. La baza acestei „lucrari“, SoJust a avut o adresa a DNA, semnata de procurorul sef Daniel Morar, prin care acesta dadea lectii despre modul in ar trebui sa fie realizat un comunicat de presa. DNA arata ca reprezentanti ai societatii civile se plansesera ca, prin folosirea numelui persoanei cercetate, a calitatii procesuale si a functiei detinute, precum si mentionarea societatilor comerciale implicate in cauza, s-ar incalca, prin comunicatele de presa, principiul prezumtiei de nevinovatie. Biroul de presa al Consiliului Superior al Magistraturii a contrabalansat parerea DNA, aratand ca imprejurarea in care DNA nu elibereaza copii de pe rechizitoriu dupa sesizarea instantei „contravine dispozitiilor art. 4 alin. 6 din Ghidul de bune practici pentru cooperarea intre instante, parchetele de pe langa acestea si mass-media.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.