Reprezentantii Primariei Bucuresti au acceptat o crestere de 7,85% a pretului la care energia termica va fi livrata de Electrocentrale Bucuresti catre RADET in primul trimestru 2007, majorare care va fi subventionata de bugetul local, a declarat Razv
Reprezentantii Primariei Bucuresti au acceptat o crestere de 7,85% a pretului la care energia termica va fi livrata de Electrocentrale Bucuresti catre RADET in primul trimestru 2007, majorare care va fi subventionata de bugetul local, a declarat Razvan Murgeanu, viceprimarul Capitalei. El a subliniat faptul ca intreaga majorare a pretului va fi subventionata de la bugetul local al Capitalei, astfel ca factura platita de populatie va fi aceeasi. Pretul local de referinta aplicat in municipiul Bucuresti este de 107,5 lei/gigacalorie, pret care include TVA. Surse din Primaria Municipiului Bucuresti au declarat, pentru NewsIn, ca Electrocentrale Bucuresti a cerut majorarea cu 22% a tarifului la care energia termica este livrata catre RADET.
Producatorul Electrocentrale Bucuresti a solicitat Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) cresterea tarifului reglementat ca urmare a majorarii pretului gazelor naturale, a declarat recent directorul general al departamentului de preturi si tarife din ANRE, Viorel Alicus.
De asemenea, reprezentantul ANRE a mai aratat ca majoritatea termocentralelor au cerut autoritatii sa le recunoasca preturi mai mari la productia de energie termica, cauza principala fiind scumpirea gazelor naturale (utilizate ca si combustibil) in luna noiembrie a anului trecut. "In medie, scumpirile cerute sunt intre 8,5 si 10%, dar trebuie sa vedem daca vom accepta cresterea pretului acum, in plina iarna, sau vom da noile preturi locale de referinta undeva in luna mai, luand in calcul si scumpirea prognozata a gazelor de la 1 aprilie", a mai explicat directorul general al departamentului de preturi si tarife din ANRE.
ANRE a aprobat la inceputul lunii octombrie preturi locale de referinta pentru 34 de localitati, ale caror valori sunt cuprinse intre 107,5 lei/gigacalorie (Ploiesti, Drobeta Turnu Severin, Bucuresti si Stefanesti - Arges) si 213,62 lei/gigacalorie (Suceava).
Noile preturi locale de referinta au fost mai mari cu pana la 100% fata de pretul national de 107,5 lei/gigacalorie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.