De peste 14 ani, SIVECO Romania SA este imaginea industriei autohtone de software, cu cel mai mare volum de export in tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania of

De peste 14 ani, SIVECO Romania SA este imaginea industriei autohtone de software, cu cel mai mare volum de export in tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente de e-Business, eLearning si eHealth atat celor 450 de beneficiari interni, cat si celor 1.800 de clienti din 35 de tari. A oferit solutii performante unor companii private de referinta - PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau si a implementat cu succes proiecte de eGovernment si eHealth in Romania, a caror recunoastere internationala a dus la selectarea companiei ca partener in proiecte europene.
Cotata printre primele cinci in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, SIVECO Romania SA are incheiate parteneriate solide cu cele mai mari companii de software (Oracle Certified Partner, Microsoft Certified Partner) si hardware (IBM Business Partner, HP Sales and Service Partner).

Partener pedagogic in proiectul eDraw al UE

Expertiza in eLearning, consolidata prin numeroase recunoasteri de prestigiu la nivel international (intre care cele mai cunoscute sunt nominalizarea la IST Prize, World Summit Award sau eAward for eGovernment) a determinat includerea SIVECO Romania ca partener pedagogic in proiectul eDraw, proiect dedicat mediului virtual de colaborare pentru studiul artelor, finantat din fondurile programului Minerva - SOCRATES 2004 al Uniunii Europene. Proiectul, ce urmareste crearea unui spatiu virtual de colaborare pentru predarea la orele din curriculum arta, se va derula pe parcursul a doi ani, rolul softistilor de la SIVECO Romania fiind sa creeze suportul-cadru pentru realizarea transferului procesului si potentialului eLearning-ului in disciplinele artistice, asigurand elementele necesare construirii demersului didactic. Acest instrument didactic va oferi un cadru menit sa imbogateasca actul predarii, oferind profesorilor scenarii coerente care sa aiba structura de curs adecvata din punct de vedere pedagogic, atat profesorii cat si elevii si studentii avand astfel posibilitatea de a-si crea si dezvolta propriile lectii.

Partener tehnologic in proiectele R&D finantate de Comisia Europeana

UE acorda o importanta deosebita inovarii si activitatilor de cercetare-dezvoltare, punand la dispozitie instrumente si finantari in cadrul Programului Cadru 6, al carui scop este de a contribui la crearea unui adevarat Spatiu European al Cercetarii (ERA), o piata interna pentru stiinta si tehnologie care promoveaza excelenta, competitivitatea si inventivitatea printr-o mai buna cooperare si coordonare intre cei implicati. In acest scop, dar si pentru a asigura consistenta, eficienta si valoare adaugata programelor comunitare de cercetare-dezvoltare au fost create consortii europene in care Romania participa alaturi de alti parteneri din tarile UE sau alte tari candidate.
Expertiza SIVECO Romania in dezvoltarea, integrarea si implementarea unor solutii complexe in domeniul eGovernment si eHealth, compatibilitatea cu metodologiile europene au determinat includerea companiei, in calitate de partener tehnologic, in consortiile europene ale proiectelor initiate in cadrul Programului Cadru 6: R&D ALIS (Automated Legal Intelligent System), ce are ca obiectiv crearea unei platforme cu informatii in domeniul reglementarilor si legislatiei in vigoare, care ofera servicii-expert de consiliere juridica; LD - CAST (Local Development Cooperation Actions Enabled By Semantic Technology), ce are ca obiectiv dezvoltarea unei retele integrate de servicii publice interoperabile la nivel pan-european, respectiv constructia unei retele europene de portaluri care va oferi utilizatorilor (in mare parte companii private) posibilitatea de a accesa serviciile furnizate de organizatiile publice inregistrate in portal si ACGT (Advancing Clinico-Genomics Trials on Cancer) prin care se urmareste furnizarea unui mediu informational si de analiza integrat pentru analizarea datelor clinice.
In calitate de partener tehnologic ALIS si LD - CAST, SIVECO Romania va fi implicata in toti pasii ciclului de dezvoltare al componentei software, de la revizuirea si structurarea specificatiilor tehnice in vederea asigurarii transferului de know-how de la cercetare la productie, la dezvoltarea, integrarea, implementarea componentelor software, terminand cu testarea si validarea acestora, implicandu-se totodata si in procesul de diseminare. In cadrul proiectului ACGT, SIVECO Romania va contribui la realizarea unui Portal European, care va unifica diferitele comunitati stiintifice de cercetare in acest domeniu, va facilita comunicarea si cooperarea intre acestea.

Implicare in parteneriate regionale in domeniul energetic

Desi s-a impus in primul rand pe piata vest-europeana si nord-americana, in ultimii ani compania a devenit tot mai interesata de tarile din regiune unde isi doreste sa aplice proiectele sale de succes. In cadrul conferintei regionale de la Sofia (mai 2006) in domeniul energiei "New Development Strategies, Liberalization and Financing Issues of Energy Sector in Central and Southeastern Europe", SIVECO Romania a prezentat Componenta de Management al Mentenantei, componenta ce asigura optimizarea proceselor de mentenanta a echipamentelor contribuind decisiv la imbunatatirea functionarii globale a intreprinderii. Utilizarea Componentei de Management al Mentenantei aduce avantaje majore companiilor care activeaza in domeniul energetic prin distribuirea sarcinilor si responsabilitatilor participantilor la procesul de mentenanta, actualizarea informatiilor in timp real si in toata compania, urmarirea utilizarii corecte a acestor informatii, realizarea de sinteze necesare persoanelor din conducere, diagnosticarea in vederea prevenirii aparitiei de defecte accidentale sau a avariilor, controlul costurilor, planificarea activitatilor si resurselor. Evenimentul a reunit reprezentanti guvernamentali, specialisti in domeniul energiei (energie electrica si termica), companii din sectorul privat, institutii de cercetare si financiare din Austria, Bulgaria, Cehia, Franta, Italia, Romania si Anglia. In cadrul evenimentului, au fost puse in discutie subiecte referitoare la domeniul producerii si transportului energiei, la strategiile de dezvoltare a sectorului energetic in zona, oportunitatii de cooperare si investitii pentru companiile interesate de restructurarea domeniului energetic, solutii care vin in intampinarea nevoilor acestui domeniu.

Implicare in proiecte regionale de afaceri si investitii

Recent, SIVECO Romania a participat, la Atena, la "Summit-ul de afaceri si investitii: Grecia, Bulgaria si Romania", obiectivul evenimentului fiind acela de a stabili un cadru comun de actiune pentru intarirea cooperarii dintre cele trei tari dupa aderarea Romaniei si Bulgariei la UE. In ceea ce priveste modul in care vor fi directionate fondurile de asistenta europeana, a fost stabilita necesitatea concentrarii resurselor si capacitatii operative a guvernelor si sectorului privat pe proiecte de anvergura, care sa aiba un impact substantial asupra dezvoltarii economice si sociale in cele trei tari. Domeniile prioritare vor fi infrastructura de transport, energetica de telecomunicatii si educatia. Participarea SIVECO la eveniment a permis realizarea unor intalniri cu membri ai delegatiilor oficiale si reprezentanti ai companiilor din Bulgaria si Grecia, fiind stabilite actiuni care sa faciliteze dezvoltarea de parteneriate in cadrul unor proiecte nationale si regionale, unde sa fie valorificate expertiza si portofoliul de produse software ale SIVECO Romania.

Recunoastere europeana a proiectelor din domeniul utilitatilor

SIVECO Romania a participat in luna mai la "Romanian Utilities Summit", organizat de Europa Events in colaborare cu Ambasada Romaniei la Londra si British Romanian Chamber of Commerce, eveniment ce a reunit invitati din Belgia, Olanda, Anglia, Cehia si Romania, companii in domeniul producerii energiei (electrice si termice, nucleare), transportului si distributiei acesteia, precum si reprezentantii unor organisme bancare (Banca Mondiala, BRD, BAC Investment Bank, etc.). Cu acest prilej reprezentantii SIVECO au insistat asupra necesitatii investitiilor in tehnologie, ca un factor esential pentru alinierea utilitatilor publice din Romania la standardele cerute de UE.
Conferinta dedicata serviciilor din domeniul utilitatilor a adus in discutie atractivitatea acestui sector pentru investitori din perspectiva integrarii in Uniunea Europeana. Scopul evenimentului l-a constituit gasirea modalitatilor prin care, cu ajutorul companiilor investitoare si a organismelor bancare, Romania sa adopte o politica energetica (investitii, reorganizare, restructurare, implicare guvernamentala) astfel incat sa se elimine diferentele fata de tarile membre ale Uniunii Europene.
Privatizarea utilitatilor publice din Romania impune o regandire a organizarii acestui sector, o restructurare bazata pe criterii de concurenta, management superior si tehnologii moderne. SIVECO Romania are numerosi clienti in acest domeniu, care au optat astfel pentru cresterea gradului de competitivitate, respectiv a dezvoltarii de competente si abilitati noi. Stau dovada numeroasele proiecte de succes desfasutate in zona utilitatilor: Regia Autonoma a Apei Valea Jiului PETROSANI, SC Termoficare 2000 SA Pitesti, S.C. Congaz S.A. Constanta, HIDROSERV Hateg, COLTERM Timisoara etc.

Medalia de platina de la BID pentru calitate si tehnologie

Ca recunoastere a contributiei semnificative pe care compania a adus-o in dezvoltarea mediului de afaceri si in sustinerea calitatii, prestigioasa asociatie Business Initiative Directions (BID) a acordat SIVECO Romania premiul pentru calitate si tehnologie, categoria platina, in cadrul galei anuale a premiilor de excelenta si prestigiu in afaceri "Arch of Europe".
Business Initiative Directions (BID) este un pionier in domeniul calitatii comunicarii corporatiste. Marca BID si-a facut cunoscuta prezenta in 163 de tari ale lumii si a introdus o fundamentare solida pentru implementarea unui proces de calitate integral, prin tehnologia si procedurile QC 100 - Total Quality Management.
Principiile de management al calitatii, care stau, de asemenea, la baza sistemului implementat in SIVECO Romania respecta criteriile prevazute in standardul TQM QC 100 si servesc drept ghid pentru imbunatatirea continua a proceselor din cadrul companiei. Principiile sale de management al calitatii sunt: orientarea catre client, leadership, implicarea oamenilor, abordarea bazata pe proces si pe management, imbunatatirea continua, relatii mutual benefice cu furnizorii.

Trofeul de Excelenta pentru Investitii Inovative, de la OECD

In cadrul Galei Investitorilor Anului 2006 de la Viena, Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OECD) a premiat acele companii si proiecte de investitii care au accelerat reformele si au contribuit la imbunatatirea climatului de business in sud-estul Europei.
SIVECO Romania a primit Trofeul de Excelenta la categoria "Investitii inovative realizate pe plan local", in semn de recunoastere a efortului investitional, pe plan national si regional, facut in anul 2005, efort care a contribuit la accelerarea reformelor si la imbunatatirea climatului de business in regiune.
Eforturile companiei de a investi consecvent in cercetare dezvoltare, in inovatie si de a promova excelenta in tot ceea ce face sunt astfel rasplatite de comunitatea internationala de business si de catre OECD, care au apreciat in mod deosebit contributia SIVECO la dezvoltarea industriei romanesti de software si la promovarea imaginii Romaniei in lume. Reuniunea, ce a avut loc in cadrul Conferintei ministeriale privind cadrul regional pentru investitii in SE Europei, a marcat totodata semnarea cadrului regional pentru investitii (RIF), acord privind prioritatile regionale si mediul de afaceri.
De peste 40 de ani, OCDE, ca forum international de dezbatere a politicilor economice si sociale la nivel global si asociatie apolitica a tarilor cel mai bine dezvoltate din punct de vedere economic are drept misiune construirea unei economii puternice in cele 30 de state membre, imbunatatirea eficientei, perfectarea sistemelor de piata, extinderea comertului liber si contributia la dezvoltarea economica este una dintre cele mai mari si mai de incredere surse de statistica comparata, statistica economica si date sociale, valoarea si valabilitatea recomandarilor si rezolutiilor sale constituindu-se practic intr-o matrice de functionare a economiei mondiale.
"Ne bucuram pentru aceste trofee, pe care le consideram o recunoastere a faptului ca SIVECO Romania reprezinta o parte importanta in procesul de dezvoltare a industriei romanesti de software. Noi consideram ca o dezvoltare durabila, sanatoasa se poate face numai investind perseverent in educatie si incurajand inovatia. Contributia noastra la informatizarea societatii romanesti, in special a instruirii asistate de calculator (eLearning), ne plaseaza intre pionierii domeniului aducand-ne recunoasteri interne si internationale si contribuind la promovarea brand-ului Romania pe plan global. Industria romaneasca de software este un bun ambasador al Romaniei in lume, evidentiind latura noastra creativa, prin inovatie si performanta.
In ce ne priveste vom continua sa sustinem in mod activ initiativele nationale si internationale menite sa sporeasca nivelul de transparenta si credibilitate a mediului de afaceri romanesc", a declarat Irina Socol, Director General al SIVECO Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.