Odata cu intrarea Romaniei in UE, unul dintre domeniile care vor trebui puse la punct este mediul. In industria grea, marii poluanti cum ar fi uzinele electrice, de acumulatoare, sau chiar benzinariile pe care le vedem la tot pasul, cat si statiile i

Odata cu intrarea Romaniei in UE, unul dintre domeniile care vor trebui puse la punct este mediul. In industria grea, marii poluanti cum ar fi uzinele electrice, de acumulatoare, sau chiar benzinariile pe care le vedem la tot pasul, cat si statiile intermediare de distributie combustibil, vor trebui sa investeasca in epurarea apelor contaminate, care din pacate isi dau concursul, fara ca noi sa ne dam seama, la alterarea sanatatii in timp.

Solutia separatoarelor de namol si ulei

Un drum inovativ pentru tehnica epurarii in mileniul acesta il au de exemplu separatoarele de namol si ulei, separatoare ce ar trebui folosite de benzinariile unde apar ape contaminate ce trebuie tratate prin tehnica cicloanelor, conform normelor trbf si vaws. In plus, uzinele electrice, depourile, cat si statiile intermediare au acum posibilitatea de a utiliza rezervoare integrate pentru tratare in caz de avarii.
Ne plangem toti ca peste tot e foarte mult praf pe care il inhalam, afectand in timp plamanii. Am aflat recent ca, cel putin pentru autostrazi si aeroporturi, exista un sistem ciclon ce poate prelua apele pluviale de pe arealele cu circulatii rutiere mari.
Acest sistem preia practic apa de la ploaie amestecata cu nisipul de pe asfalt, separand 80% din volumul namolului.
Industria petroliera, metalica, statiile intermediare pentru transport carburanti trebuie sa intervina in separarea concomitenta a uleiurilor, coalescentelor si namolurilor fara filtre si energie.
Am dat cateva exemple de industrii poluante care ne inconjoara, precum si probleme de mediu aferente ce trebuie rezolvate, pentru a constientiza fiecare dintre noi unde traim si cum suntem afectati de aceste probleme de mediu fara sa stim.

Conceptul Biolight

Necesarul de apa potabila si industriala a crescut in ultimii cincizeci de ani cu mai mult de 6%, contaminarea atat la case cat si in industrie e enorma. Una dintre solutiile epurarii ar fi conceptul Biolight, care produce numai prin procese naturale si fizice o apa activa.
Prin modificarea permanenta a influentelor magnetice se elimina impuritatile, lumina si apa, ca producatori de energie, elimina factorii patogeni, iar ultravioletele imbogatesc moleculele de apa cu vibratii naturale. Asadar, apele uzate pot fi tratate pentru a putea fi refolosite in toate bransele. O solutie pentru municipalitate ar putea fi tratarea si reciclarea apelor uzate in circuit inchis, fara a mai fi nevoie de canal.
Stim, de la ploile abundente din ultimul timp, ca sistemul de canalizare a fost proiectat acum 30 de ani si nu mai face fata debitului actual.
Sa reproiectezi si sa modifici tot sistemul de canalizare al unui oras dureaza ani, iata deci o solutie de relaxare a sistemului de canalizare si, sigur, imbunatatire rapida a calitatii vietii noastre, a tuturor.
Pentru racordarea apelor menajere ale fiecarui utilizator la canalul comunal sunt costuri mari, care se pot elimina prin instalarea subterana in gradina fiecarui utilizator (casa, hotel, motel etc) a unui decantor, apele putandu-se deversa direct in paraul apropiat, fara a afecta natura.
Sau, pentru locatii de 8-15.000 de persoane, exista solutia statiilor de epurare.
Sigur ca toate aceste probleme nu se vor rezolva intr-o zi si nu se vor rezolva fara bani.
Exista, spre fericirea tuturor, atat a agentilor economici privati, cat si a primariilor si a consiliilor judetene, agentia de finantare a mediului, care distribuie fonduri nerambursabile in proportie de 50%, tocmai pentru rezolvarea problemelor de mediu mai sus prezentate. Detalii despre finantari in numarul viitor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.