In jurul varstei de sapte luni, majoritatea bebelusilor sunt ''chinuiti'' de aparitia ''dintilor de lapte''. Exista, insa, si situatii in care primul ''dinte de lapte'' apare in jurul varstei de 3 luni sau dupa varsta de un an. Medicii dentisti atrag
In jurul varstei de sapte luni, majoritatea bebelusilor sunt ''chinuiti'' de aparitia ''dintilor de lapte''. Exista, insa, si situatii in care primul ''dinte de lapte'' apare in jurul varstei de 3 luni sau dupa varsta de un an. Medicii dentisti atrag atentia asupra unui lucru: ''Dintii de lapte'' trebuie sa apara inaintea varstei de 2 ani.
In caz contrar, parintii trebuie sa se prezinte cu copiii la cabinetele stomatologice pentru a se stabili care sunt cauzele ''lipsei dintilor de lapte''.
In momentul in care incep sa apara ''dintii de lapte'', bebelusii saliveaza mai mult ca de obicei, au gingiile rosii si umflate, sunt tentati sa muste si sunt mai agitati atat in cursul noptii, cat si in cursul zilei. Durerile si toate aceste simptome nu dispar odata cu aparitia primului ''dinte de lapte''. Pentru fiecare ''dinte de lapte'' care apare, micutul va avea aceste simptome. In acelasi timp, parintii trebuie sa fie foarte atenti. Ei trebuie sa fie ''invatati'' de catre pediatri cum sa deosebeasca simptomele care insotesc cresterea ''dintilor de lapte'' de simptomele unei boli la bebelusi.
Totodata, pediatrii trebuie sa-i instruiasca pe parinti cum sa aiba grija de dantura bebelusilor. Medicii dentisti recomanda ca, seara, bebelusului sa nu i se dea prea multe dulciuri, biscuiti, sucuri de fructe, ceaiuri sau lapte cu prea mult zahar.
''Dintii de lapte'' sunt inlocuiti de catre ''dintii permanenti'' in jurul varstei de 6-8 ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.